Прочитај ми чланак

„ПЛАШИМ СЕ МЕЧА СА СРБИЈОМ, Мишко није пријатељ Хрватске“

0

Мирко Новосел, легендарни кошаркашки тренер, рекао је за "тпортал.хр", да му је криво шта се дешава са младим играчима у Хрватској.

„Коцкасти“ имају веома талентован тим, поготово под обручима, међутим Анте Жижић и Ивица Зубац који предводе генерацију неће наступати на Евробаскету.

Новосел каже да зна пуно људи у НБА и да је одлука играчева да ли ће да игра, или не.

„Посебно ми је жао око ситауције са клинцима који не играју. Па погледајте ко води Зупца и Жижића? Менаџер им је Мишко Ражнатовић, који сигурно није пријатељ Хрватске и гледа свој интерес. Знам пуно људи у НБА и, верујте, одлука је на играчима хоће ли играти или не“, рекао је за „тпортал“ Мирко Новосел.

Поред критиковања менаџера, легендарни тренер рекао је да због сукоба ФИБА-Евролига, за Србију не играју Теодосић, Радуљица и Калинић.

„Тај сукоб Фиба-Евролига је трагедија за кошарку и овакав систем који јако троши играче неће моћи још дуго. Ето, на овај Еуробаскет због тих проблема Србија долази без неколико важних играча, међу којима су Теодосић, Радуљица и Калинић, а Шпанцима је отпао Љуљ јер је био превише потрошен“, казао је Новосел.

Када је реч о систему такмичења, Новосела брину четвртфиналне утакмице, јер би Хрватска могла да игра са Србијом или Летонијом.

„Мени се тај систем уопште не свиђа јер се игра дан за даном док је, рецимо на Олимпијади, на којој игра 12 репрезентација, довољно времена за припрему и опоравак пре следеће утакмице. Не свиђа ми се ни систем играња у четири државе. Пуно боље би било Европско првенство са 16 репрезентација“, рекао је Новосел, а потом и додао.

„Што се тиче осмине финала, морам рећи да се плашим те утакмице јер у борби за четвртфинале можемо ићи на одличну Латвију или једнако опасну Србију. У тој другој групи још су домаћин Турска и увек опасна Русија са Шведом“, завршио је Новосел.