Прочитај ми чланак

Пинто зове Фокоба у Звезду!

0

Фабрис Фокобо, 19-годишњи дефанзивни универзалац из Спортинга, прва је жеља спортског тандема Црвене звезде Са Пинто/Зоран Стојадиновић, сазнаје МОНДО.

fokobo
У Љутице Богдана већ размишљају о јунском прелазном року. То је и логично на 11 бодова заостатка за Партизаном.

Нови тренер црвено-белих Са Пинто донео је из Португала нови систем рада у односу на своје претходнике, а у јуну би могао да доведе и неколико нових фудбалера.

Први међу једнакима је, сазнаје МОНДО из извора блиских клубу, млади штопер/дефанзивни везни Фабрис Фокобо из Спортинга, клуба у којем је Пинто радио до 5. октобра прошле године и у који је 19-годишњи Камерунац доведен прошлог лета из једне фудбалске академије у својој родној земљи.

Фокобо је после Пинтовог одласка за кратко време направио продор до првог тима „лавова“. За „Б“ екипу Спортинга, која се такмичи у португалској Секунди, дебитовао је 9. јануара ове године и после осам утакмица за резервисте, већ 2. марта добио прилику да заигра у великом дербију за „А“ тим, између Спортинга и Порта (0:0).

Тада је ушао у другом полувремену, а већ на наредној утакмици против Академије у гостима (1:1) заузео је место стартера.

Од јануара до данас за „А“ и „Б“ екипу наступио је на позицијама штопера, задњег везног и левог бека, иако игра десном ногом, што говори о томе да је поливалентант играч, како то спортски радници воле да кажу.

Његова вредност, бар на Трансфермаркту, процењује се на 50.000 евра, а спортски директор Зоран Стојадиновић неће моћи да га доведе као слободног играча, попут Луиса Гарида и Абиоле Дауде, из простог разлога што 182 центиметара високи фудбалер има уговор са зелено-белима до 30. јуна 2015. године.

Сада, када је момак почео да добија шансу у првом тиму, очигледно је да се с њим рачуна у на „Жоао Алвеладе“ стадиону у Лисабону, па је Звездина шанса да Кокоба добије на једногодишњу позајмицу далеко већа од оне да га откупи.

Фокобо је рођен 25. јануара 1994. године, а играјући за подмладак Спортинга у незваничној Лиги шампиона за млађе категорије, турниру названом „Неxт генератион“, постигао је ретко виђен погодак против Тотенхема.

Погледајте…