Прочитај ми чланак

ПАУНОВИЋ БОДРИ ОРЛИЋЕ ПРЕД САД: Момци, покажите поново лавовско срце

0

reprezentacija srbije mladi veljko paunovic -1

„На нама је да поновимо игру из мечева у групи, а такође да имамо вољни моменат као са Мађарима и не би требало да буде проблема“, истиче Максимовић.

За недељу се поново заказују будилници због Србије. Орлићи на Новом Зеланду бију битку за полуфинале Мудијалита, а противник ће бити САД. Како српска делегација полако троши и четврту недељу боравка на најудаљенијем континенту коса је многима порасла, па је у хотелу „Краун Плаза“ уприличено колективно шишање. Вероватно ће бити свакојаке фризуре које ће презентовати нашој дијаспори пошто се очекује између 500 и 1.000 навијача Србије.

А изабраници селектора Вељка Пауновића, понашањем, игром, менталитетом и харизмом, већ су освојили симпатије свих који прате Мундијалито, али нико у нашем табору нема намеру да се заустави пласманом међу осам најбољих на свету. Још је само једна степеница остала до саме завршнице – борбе за медаљу.

„Против Мађарске је наш тим положио велики испит зрелости и сигуран сам да смо том победом добили додатну мотивацију и снагу да истрајемо до самог краја. Исто тако тешка, можда и тежа утакмица нас чека са Америком, али на оваквом такмичењу лаких противника нема, нарочито кад су у питању директне елиминације. Ми добро познајемо Американце, али и они познају нас, нема ту никаквих тајни. Сигуран сам да ће моји момци још једном показати какво лавовско срце имају“, јасан је Вељко Пауновић, а преноси ФСС.

Незаменљива карика у врло прецизној машинерији наше игре је неуморни Немања Максимовић, за кога се понекад чини да би могао да игра две утакмице. На Новом Зеланду је одиграо сваки минут, укупно 390 на све четири утакмице.

„Првенство света је сигурно једно од најнапорнијих такмичења за сваког спортисту, па тако и за нас, а ја лично никада у каријери нисам имао овакве утакмице. Потрошња је заиста огромна, између мечева осећам велики умор, али чим изађем на терен, заборавим на све и не постоји шанса да одустанем ни у једном тренутку. Задовољство је носити дрес Србије, бити део историје која се овде исписује и имати овако дивне саиграче. Кад знаш, да цео тим даје све од себе, да сви гинемо један за другога, онда не постоји никакав умор који не може да се савлада“, истиче заменик капитена Србије, један од фудбалера који у витрини већ има и злато са Првенства Европе у Литванији 2013.

Американци су ново, озбиљно, искушење, али Максимовић уверава да после меча са Мађарском, више ништа неће бити тако тешко на Новом Зеланду.

„Мађари су били сјајни, нисам очекивао да могу да играју на тако високом нивоу, одлично су се организовали, имали смо паклено тежак посао и срећа је била уз нас, али смо је апсолутно заслужили. Слично ће бити против Америке, која је такође физички моћна и спремна екипа, али се ипак надам да ће бити више простора у нападу, јер и они хоће да играју офанзивно. Директни су, нападају модерно, види се да се код њих пуно улаже у фудбал, а и за нас и за њих је огроман успех што смо стигли у четвртфинале. Ја верујем да се ми ту нећемо зауставити“, наглашава Максимовић.

По речима нашег везисте, предстојећи дуел биће психолошки лакше играти него меч осмине финала.

„Када смо освојили прво место у групи, а Мађарска се једва провукла са три бода, многи су очекивали да нас чека лак посао. Ми ни једног тренутка нисмо потценили противника, јер то не умемо, али сигурно да је било психолошког притиска да се тај меч мора добити, јер се то очекивало од нас. Сада је другачија ситуација, мислим да су шансе подједнаке, нема фаворита и одлучиваће нијансе. На нама је да поновимо игру из мечева у групи, а такође да имамо вољни моменат као са Мађарима и не би требало да буде проблема“, истиче Максимовић.

После одрађене суспензије враћа се један од најбољих играча на шампионату Сергеј Милинковић-Савић, а санирани су и стомачни проблеми Мијата Гаћиновића. Дуел са Американцима прескочиће Милан Гајић, због црвеног картона, а шансу на тој позицији очекује Миладин Стевановић.

Извор: mozzartsport.com, фото: ФСС