Прочитај ми чланак

Партизан – Титула као навика, поглед ка Европи

0

djura120598020130612132307

(Бета)
Председник фудбалског клуба Партизан Драган Ђурић изјавио је данас да је обавеза клуба да настави с добрим резултатима и да направи искорак у Европи.

„Имамо обавезу која постаје навика за наш клуб. Знамо шта смо урадили у претходних пет, шест година и то нас сад исто чека. Урадили смо нешто што су многи у другим клубовима сањали и маштали. Обавеза је да више размишљамо о Европи“, рекао је Ђурић играчима на окупљању поводом почетка припрема за наредну сезону.

Партизан је прошле сезоне освојио шесту узастопну титулу, што је рекорд у српском фудбалу.

На прозивци се појавило 18 фудбалера, док ће се репрезентативци тиму прикључти 17. јуна, а дан касније почињу припреме на Златибору.

„Искуством које имамо треба да направимо корак више, имамо снаге, нећемо остати без много играча. Отићи ће један, два или три, али ћемо имати коректан и млад тим“, рекао је Ђурић.

Партизан су на крају сезоне напуститли Лазар Марковић, који је прешао у португалску Бенфику, и Милан Смиљанић, који је потписао за турски Генчлербирлиги.

Поред присутних фудбалера, на прозивци је био и Марко Шћеповић, али он није обавио први тренинг са екипом.

Ђурић је рекао да је управа клуба урадила „праву ствар“ када је довела тренера Вука Рашовића, који је заменио Владимира Вермезовића.

„Дошао је озбиљан тренер, који тражи дисциплину. Доста вас је радило с њим и показали смо да је долазак Рашовића био права ствар. Имали смо тешку годину, ова ће бити још тежа“, рекао је Ђурић.

Он је истакао да ће све новчане обавезе бити измирене.

„Ви размишљајте само о раду, остало је ствар клуба и надам се да ћемо опет на крају сезоне причати о лепим стварима“, додао је Ђурић.

Спортски директор Партизана Алберт Нађ рекао је да се зна шта су циљеви клуба и да не жели да се понавља.

„Спремите се добро и пред нама су победе“, кратко је рекао Нађ.