Прочитај ми чланак

Партизан под истрагом?

0

jnacrnobeli

Како пише лист „Ало“ истрага траје неколико месеци, од 2008. Партизан је продао велики број играча, а процена је да је на тим трансферима зарадио око 50 милиона евра.

Подсетимо, у претходних пет сезона из клуба су отишли Зоран Тошић, Адем Љајића, Клео, Обрадовић, Настасић, Фејса, Петровић, Стефан Савић, сада и Лазар Марковић.

Трансфери Љајића у Фиорентину, Савића у Сити, Лазара Марковића у Бенфику су највећи на папиру, не заборавимо ни Тошићев одлазак у Манчестер Јунајтед. Помињане су разне суме, али јасно да никада нису објављени у медијима тачни износи јер је то клупска тајна.

„Челси је захтевао да договор око Марковића остане ван медија, помињани инвестициони фонд је заправо основан Челси“, рекао је недавно председник Ђурић на оптужбе да је Партизан крио трансфер свог најталентованијег играча у „Плавце“. Марковић је прослеђен затим екипи Бенфике, а и од наредног трансфера имаће 20%.

Како пише „Ало“ уз Ђурићево име, помиње се и бивши генсек Жарко Зечевић који је био алфа и омега клуба и деведесетих и у чије време је остварен велики број звучних трансфера.

Истражни органи проверавају суме које се помињу у Партизановим књигама са онима које су пријављивали страни клубови, а видећемо шта ће бити резултат читаве истраге…