Прочитај ми чланак

Партизан освајач Купа Србије

0
2(Танјуг)
Панчево – Рукометаши Партизана освојили су  Куп Србије, пошто су у финалу завршног турнира у Панчеву савладали Зајечар са 30:24.
 

На овај начин Партизан је ипак на успешан начин завршио сезону, пошто је претходно изгубио трку за шампионску титулу са новосадском Војводином.

Најефикаснији у редовима победника био је Богдан Радивојевић са 10 погодака.

Црно-белима је ово био 11. трофеј националног купа у историји клуба, а други заредом.

Брковић: Завршили смо сезону на прави начин

Тренер Партизана Александар Брковић рекао је да су црно-бели освајањем Купа Србије на прави начин завршили сезону у којој су на велику сцену избацили неколико талентованих младих играча.

„Завршили смо сезону онако како и треба – тријумфално. Екипа Зајечара је показала висок ниво борбености, они су дефинитивно морални победници целог такмичења. Ми смо задовољни што смо освојили трофеј, избацили ове сезоне на рукометну сцену неколико младих играча. Дефинитивно можемо да кажемо да је ова сезона била једна од бољих, а неосвојена шампионска титула нам само даје мотив за следећу годину“, казао је Брковић после меча.

Капитен Партизана Урош Митровић признао је да је Зајечар у већем делу меча задавао велике проблеме његовој екипи.

„Зајечар нас је намучио 50 минута, али мислим да смо у ротацији успели да их савладамо јер нису имали више снаге да трче са нама. Можда је и наша жеља за победом била јача“, закључио је Митровић.