Прочитај ми чланак

ПАРТИЗАН: Једна лопта мења све

0

Partizan

Црно-бели разочарани због изгубљене важне утакмице у Француској, али обећавају да ће се борити до последњег минута.

Много труда, залагања, посвећености („крви, зноја, суза“), а после седам одиграних кола више него мршав скор.

Кошаркаши Партизана НИС (1-6) нису одустали од борбе за пласман у Топ 16, али биће им јако тешко да у последња три кола надокнаде заостатак у односу на четвртопласирани Нантер (3-4).

Комбинација постоји, није ни толико нереална – под условом да коначно стигне адекватна замена за Вестермана – међутим, када неко већ на 70 одсто пређеног пута дође у ситуацију да зависи од туђих резултата, јасно је да му шансе да стигне до циља нису велике.

„Изгубили смо на неискуство и мањи број играча у ротацији“, рекао је Драган Милосављевић извештачу портала „Кошарка24“ из Париза.

„Нисмо имали ни среће, ја сам промашио тај последњи шут за победу, али остале су нам неке шансе за пролаз. Дочекујемо Будивељник, касније играмо са Фенербахчеом и ЦСКА. Наравно, гледају се и остали резултати у групи“, додао је капитен црно-белих.

Црно-белима ће у идеалном случају бити неопходне две победе у преостала три меча. Дакле, Будивељник мора да падне наредног четвртка у Комбанк арени.

„Ово није крај борбе за Топ 16, али ће сада бити неупоредиво теже. Ако савладамо Будивељник, а онда добијемо још један од преостала два меча, можемо у наредну фазу. Борићемо се до последњег минута“, додао је за „Кошарку24“ Жофри Ловерњ.

Ученици Душка Вујошевића листом су изјављивали да су поносни једни на друге и на показану борбеност.

Како сада стоје ствари, вера у себе је једино што их држи о концу везаном за Топ 16, где би одиграли 14 утакмица са елитним тимовима (вероватно у Арени), подигли индивидуални рејтинг, стекли додатно искуство, допринели попуњавању клупске касе, па самим тим и исплати сопствених зарада…

Све то је могло бити надохват руке, да је у четвртак у дворани Карпентије ушао Милосављевићев последњи шут… Или да пре тога нису изгубљене две лопте, или да Даниелс при Нантерових „минус три“ није поентирао после скока у нападу.

„Један позив мења све“, рекао је Цане из Партибрејкерса у песми „Хиљаду година“. У кошарци једна лопта, често, зна да промени све. Сурово…

(Мондо)