Прочитај ми чланак

„ПА, КАД ВЕЋ НЕ МОГУ ДА ГА ПОБЕДИМ!“ Урнебесна изјава Федерера о Ђоковићу

0

Новак Ђоковић и Роџер Федерер - саиграчи. И то је могуће, и то баш ових дана. Управо зато су њих двојица заједно и изашла пред новинаре у Чикагу.

А у Чикагу су због Лејвер купа, ревијалног такмичења у коме ће, као сарадници у „Тиму Европе“ играти од петка против тенисера који чине „Тим света“.

Упитан како му се чини што је са Нолетом у истом тиму, Федерер је насмејао све на конференцији за штампу:

„Па, кад већ не могу да га победим, морам да му се придружим! (смех) Веома сам узбуђен због тога. Мислим, први пут ми се десило прошле године (на истом турниру) да сам седео на клупи и говорио себи ‘О, Доминик Тим игра’ или ‘Рафа игра’, а онда помислим ‘Аух, обојица су боља од мене!’. Сигуран сам да ћу тако размишљати и када Новак буде на терену. Али, са друге стране, стварно је супер што ћу гледати ‘неког свог’, навијати за саиграча, да добије оног који није у нашем тиму. Биће забавно и не могу да дочекам не само мечеве, већ и време које ћемо провести ван терена заједно“, рекао је славни швајцарски тенисер.

„Овде се гради прави тимски дух, што је нешто што нам недостаје на класичним турнирима. Стварно је супер видети да постоји овај концепт, баш овакав формат такмичења. Хтео сам да будем део тога, да осетим како је“, рекао је Новак Ђоковић.

Лејвер куп почиње у петак од 19 сати по средњеевропском времену, а иако још није обављен жреб, зна се да ће се најпре одиграти два меча у појединачној конкуренцији, а потом следи предах. Сат иза поноћи по средњеевропском времену, у суботу почиње први од два преостала сингл сусрета, а све ће на крају бити зачињено надметањем дублова, за шта се многи љубитељи тениса надају да ће у „евро-тандему“ заиграти Новак Ђоковић и Роџер Федерер.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!