Прочитај ми чланак

ОТИШAО СA СЕЛЕКТОРОМ: Ево како је Саво образложио оставку на место директора репрезентације

0

savo milosevic curcic

Саво Милошевић је поднео оставку на место директора фудбалске репрезентације Србије. Своју одлуку образложио је следећим речима:

-Суочен са чињеницом да је због одсуства подршке дошло до споразумног раскида уговора са сада већ бившим селектором, поднео сам оставку као одговорно лице на чији предлог је Радован Ћурчић и постављен за селектора A репрезентације. Оставка је морални чин, јер без неопходног амбијента и поверења, не може да се оствари оно у шта сам чврсто веровао, а то је пласман на Светско првенство у Русији.

Остајем при уверењу да би са Радованом Ћурчићем Србија сигурно нашла пут до Русије 2018. али на моју жалост , пресудиле су неке друге околности и размишљања, која мени нису оставила избора. Захвалио бих се на сарадњи Радовану Ћурчићу који је показао огромну посвећеност, као када је предводио млади тим до завршнице Европског првенства. Хвала и његовом стручном штабу, свим играчима и појединцима који су веровали у наш заједнички рад и пројекат. Наравно, репрезентацији Србије, од свег срца желим успех у квалификацијама и да обрадује нацију, избори пласман на Светско првенство у Русији, рекао је Саво Милошевић.

СРБИЈA ТРAЖИ СЕЛЕКТОРA: Радован Ћурчић напустио Орлове

Ћурчић више није селектор Србије што значи да ће национални тим добити новог селектора који ће седети на клупи на три пријатељска дуела.

Репрезентација Србије окупља се 23. маја и одиграће три пријатељске утакмице – са Кипром у Ужицу, 25. маја, потом ће у Новом Саду дочекати Израел 31. маја, а онда ће у Монте Карлу, 5. јуна одмерити снаге са селекцијом Русије..

Радован Ћурчић (44) је крајем 2014. године постао селектор A тима Србије, наследивши на клупи Дика Aдвоката. Он је предводио селекцију у квалификацијама за ЕУРО 2016, али „орлови“ нису успели да се пласирају на то такмичење.

Договор челника ФСС и Ћурчића био је тада да седи на клупи националног тима и у наредном квалификационом циклусу, односно да предводи екипу у походу на Светско првенство у Русији 2018.

Пре званичног преузимања „орлова“ Ћурчић је био асистент у стручном штабу националног тима и вршилац дужности селектора, а предводио је и младу селекцију.
Као играч наступао је за Слободу из Ужица, играо је у Јавору из родне Ивањице, ОФК Београду, Приштини, Борцу из Чачка и словеначкој Горици.

У биографији Ћурчића стоји и да је у сезони 2001/2002 играјући за Јавор из Ивањице био је најбољи стрелац друге лиге Југославије – група Запад, са 24 постигнута гола и помогао је клубу да стигне до Прве лиге.

Последњих дана помињало се да би Ћурчић могао да буде смењен са места селектора и да је први кандидат за место на клупи Србије Славољуб Муслин.

Фудбалски савез Србије саопштио је да је Саво Милошевић поднео оставку на место директора A репрезентације Србије, а размотриће се и ублажавање дисциплинске мере на рачун ФК Црвена звезда, у виду три утакмице играња без публике на стадиону „Рајко Митић“.

То није било све, пошто је било речи о Вељку Пауновићу и инфраструктури стадиона Црвене звезде и Партизана.

„Чланови Одбора за хитна питања су донели одлуку о предлагању Вељка Пауновића, селектора омладинске репрезентације Србије узарста до 20 година која је на Светском првенству на Новом Зеланду освојила титулу првака света, за добијање ‘Мајске награде’ у категорији најбољег спортског стручњака. Такође, на данашњој седници донесена је одлука о категоризацији спортиста и спортских стручњака за такмичарску 2014/15. годину, одлука везана за рад инструкторске службе ФСС, као и одлука о допуни јединствене листе делегата за текућу сезону“, наводи се у саопштењу, и додаје:

„На данашњој седници анализирани су и закључци после посете надлежних из УЕФA око стања инфраструктуре на стадионима Црвене звезде и Партизана. Основни став после посете је да је стање на стадионима неадекватно и да не одговара стандардима УЕФA. Наглашено је да на оба објекта много тога мора да буде урађено у најкраћем могућем периоду како би они били спремни како за утакмице ова два клуба у европским такмичењима, а такође и за сусрете репрезентације у квалификацијама за Светско првенство 2018. године у Русији. ФС Србије ће надгледати комплетан процес, али се захтева од клубова да у што краћем року доставе сопствене извештаје о актуелном стању и плану реализације послова“.

Извор: Курир спорт