Прочитај ми чланак

„Орлићи” Без Настасића и Костића на Белгију

0

sp-nastasic_620x0

Пред одлучујуће дуеле са Белгијом (15) и Италијом (19) у Горњем Милановцу, нема много спокоја у селекцији Србије јер је после отказа одличног нападача Гронингена Филипа Костића неизвестан и Матија Настасић.

Штопер Манчестер ситија повредио се на тренингу, стигао је понедељак увече у Тополу, где се селекција припрема, а после прегледа у уторак ће лекари дати свој коначни суд о његовом учешћу у предстојећим мечевима.

– Изостанак Настасића био би велики хендикеп, али из ове коже се не може. Видећемо шта ће лекари рећи – није желео да се игра лекара тренер у селекцији Бранко Вукашиновић. – У Вили „Александар“ имамо мир и комфор, а на теренима СЦ „Дуљај“ недалеко одавде два сјајна терена. Због свега овога је и одлучено да се на обронцима Опленца припремамо за најважније мечеве. Надамо се сви да нећемо имати других кадровских проблема.

Селектор Радован Ђурчић одлучио је да уместо Костића позове Филипа Малбашића из Партизана коме је истекла казна од три утакмице неиграња коју је зарадио од УЕФА због инцидената у Крушевцу против Енглеске.

– Већ смо играли против Белгијанаца и Италијана у млађим категоријама, прилично се познајемо, али без обзира на све наш циљ је да освојимо шест бодова како бисмо остали у трци за једно од прва два места – истакао је десни бек Марко Петковић повратник у редове „орлића“ после одрађене суспензије.

НАПАДА МЛАЂИ АЗАР

Селектор младе селекције Белгије Јохан Валем на прву утакмицу у Милановац доводи најјачи састав у овом моменту:
Голмани: Кастелс (Хофенхајм), Косеманс (Беверен), Деуфрни (Лион).
Одбрана: Арсланагић (Стандард), Де Бек, Мекеле, Енгелс (Бриж), Вермијл (НЕК Нијмеген), Годо (Варегем).
Везни ред: М Поку, И. Сисе (Стандард), Маланда-Ађе, Т. Азар (Варегем), Прат, Тилеманс (Андерлехт), Де Бриж (Гент), Нтамбве (Монс).
Напад: Ветокеле (Копенхаген), Батшаји (Стандард), Бруно (Андерлехт), Караско (Монако), Бакали (ПСВ).

(Новости)