Прочитај ми чланак

Опет га хапсе: Урошу Мишићу поново одређен притвор!

0

uros-misic-klub-plastik-tuca-americki-marinci-svedok-1362692813-279009(Танјуг)
Одлуком кривичног ванпретресног већа Првог основонг суда поново је одређен притвор на предлог тужиоца.

Урошу Мишићу, који је синоћ пуштен из притвора Окружног затвора у Београду да се брани са слободе, данас је одлуком кривичног ванпретресног већа Првог основонг суда поново одређен притвор на предлог тужиоца, рекла је портпарол суда Ивана Рамић!

Она је у изјави за Тањуг прецизирала да је тужилаштво суду данас поднело оптужни предлог против Мишића због кривичног дела насилничко понашање , односно туче са америчким маринцима у клубу „Пластик“ и да је тражило да му се одреди притвор.

Кривично ванптресно веће је прихватило предлог тужилаштва и донело решење о одређивању притвора Мишићу, напоменула је она. То значи да ће он поново бити ухапшен, иако је јуче пуштен из притвора по одлуци истражног судије Првог основног суда пошто је окончао истрагу и саслушао све сведоке које је предложило тужилаштво.

Што се тиче америчких маринаца, који се воде као оштећени, они се нису одазвали суду на више позива, који су им упућени преко Америчке амбасаде у Београду.
Мишић се сумњичи за кривично дело насилничко понашање за које се спроводи такозвани скраћени поступак јер је за то дело запрећена казна до пет година затвора.

Он је 7. марта у београдску полицију дошао у пратњи адвоката, након вишедневног неодазивања на позив полиције да да исказ у вези са инцидентом у клубу „Пластик“, након чега му је одређен најпре полицијски притвор, а потом и судски до 30 дана.

Према писању медија, Мишић је са другарима у „Пластику“ учествовао у тучи са обезбеђењем из америчке амбасаде.
Он је бивши осуђеник који је почетком децембра, после пет година проведених у затвору због напада на жандарма Небојшу Трајковића, амнестиран и пуштен на слободу.
Два пута је био осуђен на 10 година затвора, али му је Апелациони суд преиначио пресуду на пет и по година затвора.