Прочитај ми чланак

Теквондо: Милица у финалу!!!

0

Претпоследњег дана Олимпијских игара у Лондону, Милица Мандић пласирала се у финале у теквондоу, победивши Рускињу Анастасију Баришњикову са 11:3.
У 23.15 ће се борити за златну медаљу!

Мандићева је остварила три победе у категорији преко 67 килограма и обезбедила најмање сребро за себе и Србију у Лондону.

Мандићева је у четврфиналу савладала олимпијску шампионку из Пекинга Марију дел Розарио Еспиносу са 6:4 и изборила још бар два меча којима може да стигне до медаље.
Мандићева ће се од 18.30 часова у полуфиналу борити са Рускињом Анастасијом Баришњиковом, трећом фавориткињом у Лондону. Од 21.00 почиње репресаж и меч за бронзу, док је финале у 23.15 сати.

Милица је опрезно кренула у дуел са Мексиканком која је била агресивнија, али није успевала да зада ударац. У самом финишу рунде Мандићева је пронашла „рупу“ и задала ударац за први бод.

 

Мексиканка је наставила са агресивнијом игром, да би половином друге рунде после мини-серији успела да изједначи. У наставку се Мексиканка мало повредила, што је Милица одмах искористила и новим ударцем повела 2:1. Али, Еспиноса је брзо изједналила за 2:2 после две рунде.

На отварању треће агресивна Мексиканка је први пут повела, а ускоро стигла и до 4:2. Мандићева је на време одговорила и смањила, минут пре краја.

У последњих 50ak секунди Милица је кренула офанзивније, да би 20 секунди пре краја ударила Еспиносу у главу. Тренер Мексиканке је одмах реаговао и трежио да судије прегледају снимак.

Судије за столом су процениле да је ударац врхом прстију био регуларан, па је Мандићева са 6:4 прошла у полуфинале! У финале се пласирала прва фавориткиња, Францускиња An-Каролин Жраф која је са 6:4 савладала Кубанку Гленис Ернандес.

 

Мандић: Била сам спремна за Еспиносу
Мандићева је контролисала темпо и углавном је била у дефанзиви и контранападима против Еспиносе која је пресирала на техничка два поена.

„То је њена специјалка, то често ради, али ја сам то знала, била сам спремна за то и за контру коју ћу да радим. Тако да сам ја била та која је контролисала тај део, мада је ипак било осцилација“, рекла је Мандићева агенцији Бета после победе у четвртфиналу.

Ова 21-годишња Београђанка два пута је водила, али је искусна Мексиканка претекла и повела с 4:3, када је Мандићева забележила ударац у главу и преокренула на 6:4. Еспиноса је уложила приговор, али су судије одлучиле да је ударац исправан. Српска репрезентативка била је све време смирена.

„Нисам срљала, знала сам да треба да будем смирена у тим тренуцима, јер бих само примила још поена… Било је мало ометајућих ефеката,

први пут радим пред оваквом публиком и оваквим навијачима, први пут сам на Олимпијским играма. Било је мало тешко, али извукла сам се од тога“, рекла је Мандићева.

 

Моћно до четвртфинала
Мандићева је у првом колу била моћна против Талигите Кроули са Самое, коју је у две рунде добила са 16:2. Наша олимпијка је била сјајна у првој рунди, у првих 30 секунди је задала ривалки два ударца у главу, да би до истека исте стигла до велике предности од 10:2.

Српска представница у теквондоу је наставила да максимално користи своју надмоћ у висини, па је у другој рунди освојила још шест бодова. Пошто је имала предност од 16:2, судије су прекинуле меч, па се Милица пласирала у четвртфинале.

 

(Б92)