Прочитај ми чланак

Стјепановић шести, злато Ле Клосу!

0

Српски пливач Велимир Стјепановић заузео је шесту позицију у финалној трци на 200 метара делфин стилом на Олимпијским играма у Лондону у времену 1:55.07.

Златну медаљу освојио је Јужноафриканац Чад ле Клос у времену 1:52.56, други је био Американац Мајкл Фелпс са пет стотинки заостатка, док је бронзана медаља припала Јапанцу Такешију Матсуди у времену 1:53.21.

Четврти је био Динко Јукић, а пети је био Тајлер Клери из САД, који је нашем Стјепановићу побегао за само једну стотинку.

Млади, 18-годишњи Србин отпливао је одличну трку, на 100m је окренуо као трећи, али су искуснији пливачи појачали ритам у завршници, па Велимир није успео да се домогне медаље. Подсетимо, Стјепановић је у четвртфиналу поставио нови национални рекорд (1:54.99), а ОИ је завршио великим успехом и пласманом на шесту позицију.

Мајкл Фелпс освојио је 18. медаљу на олимпијским играма и тако се изједначио са совјетском гимнастичарком Ларисом Латинином. Американцу још једна медаља недостаје да постање најтрофејнији спортиста у историји ОИ.

Чад ле Клос, освајач златне медаље, има 20 година, рођен је у Дурбану, а био је светски шампион на 200m делфин у 25-метарском базену у Дубаију пре две године.

 

(Б92)