Прочитај ми чланак

ОЧЕВИМ СТОПAМA: Син Дејана Станковића дебитује за Србију и то против родне Италије

0

Стефан Станковић, најстарији син (млађи су Филип и Aлександар) нашег прослављеног фудбалера Дејана Станковића добио је позив селектора кадетске репрезентације Србије, Илије Столице.

Фото: ФСС

Фото: ФСС

Кадети се ускоро окупљају како би започели припреме за квалификациони циклус за континентално првентво које се 2017. године одржава у Хрватској.

Стефан Станковић је везиста рођен 2000. године и члан је омалдинског погона Интера у којем је његов отац завршио велику каријеру. Члан млађих селекција Интера је и две године млађи Филип који се одлучио да буде голман.

Станковић ће се јавити селектору Столици за пријатељске мечеве против селекције Белорусије који су на програму 20. и 22. септембра. Почетак квалификација је заказан за 26. октобар када Србија игра против Aлбаније, а у групи су још репрезентације Италије и Македоније. Интересантно је да је Стефан Станковић рођен у Риму па ће ако га селектор опет позове имате шансу да заигра и против родне земље. 

„Да, послао сам позив Стефану Станковићу кога желим да проверим у мечевима против Белорусије. Капитен је Интера у свом узрасту, талентован левак, офанзивних карактеристика. Био је најбољи играч многих турнира у дресу Интера и он је само један од оних момака који играју у иностранству а које пратимо и желимо да видимо у дресу Србије. Знам да све има тежину, јер се ради о сину нашег прослављеног репрезентативца и рекордера, али не треба да му стварамо притисак.

Ради се о момку који има потенцијала и као у случају свих осталих младих играча, морамо бити пажљиви са његовим развојем“, огласио се и селектор Илија Столица путем сајта ФСС-а.