Прочитај ми чланак

Обрадовић: Новак неће учествовати на Аустралијан опену ако га уцене вакцином

0

Напади на најбољег тенисера на свету Новака Ђоковића не престају, а последњи у низу односи се на његове наводне ставове о вакцинацији.

Тренер Богдан Обрадовић открио је колико одлука да учесници Аустралијан опена морају да буду вакцинисани против ковида може да утиче на Новаков наступ у Мелбурну.

Printscreen FOTO: KURIR TELEVIZIJA

– Не причамо о тим темама, видели смо се скоро, али мислим да Новак размишља на исти начин. Мислим да је та Светска здравствена организација направила толики хаос да се више не зна шта је исправно – рекао је Обрадовић у Јутарњем програму Курир телевизије.

Наглашава да ће однос страних медија према Новаку увек бити негативан.

– Сви успешни Срби су одувек били попљувани од стране запада. Ми се понашамо природно, никада нисмо освајали, нисмо другог малтретирали, понашали смо се племенито. Тај који те напада није нападач већ је њихов страх у питању, зову нас да учествујемо у њиховом страху – навео је Обрадовић.

Додаје да Ђоковић неће пристати на ултиматум.

– Ако буде једини услов да се Новак вакцинише, а он то неће, неће учествовати на Аустралијан опену. То је једино логично. Новак је есенција, годинама се градио, а забранити њему да игра због вакцине исто је као забранити да се изводе Нушићеве драме јер није вакцинисан – каже Обрадовић.