Прочитај ми чланак

НОВО НОРМАЛНО Фудбалски репрезентативац (28) изненада пао у кому, бори се за живот

0

Кристофер Олсон, фудбалски репрезентативац Шведске, из пуног здравља је пао у кому и хитно је примљен у болницу, објавио је његов клуб Мидтјиланд.

Рођен је у Шведској и од малена је његов таленат био примећен од највећих европских клубова, већ са 16 година је прешао у омладинску школу Арсенала и као пробни играч бриљирао у мечу против Кристал Паласа, фудбалски пут га је водио до АИК, Краснодара и Андерлехта, да би се 2022. вратио у дански клуб Мидтлиланд у коме је био кратко 2014. године.

Када је познати фудбалер изостао на претходном мечу прошле недеље, навијачи су се забринули и питали шта је разлог, али клуб се огласио тек данас. 

„Због гласина и нагађања о разлогу одсуства Кристофера Олсона принуђени смо да ово објавимо у јавност. Наш 28-годишњи фудбалер и репрезентативац Шведске изненада је изгубио свест у својој кући у уторак 20. фебруара и хитно је пребачен у Универзитетску болницу у Архусу, где је хоспитализован и налази се на респиратору“, наводи се у саопштењу клуба. 

Затим је клуб дао и додатна објашњења поводом овог немилог догађаја.

„Кристоферу Олсону је дијагностикована акутна болест у вези са мозгом, која није последица повређивања било које врсте. Тим водећих данских медицинских стручњака тренутно ради под великим притиском да му постави праву дијагнозу и започне прави третман. Од пријема у болницу, Кристофер је окружен члановима уже породице и особљем нашег клуба, лече га специјалисти из ове области. ФК Митдјиланд хитно тражи од јавности да покаже поштовање и разумевање, како би Кристофер, породица и лекари добили неопходан мир и обезбедили му бољи опоравак. Сви у клубу су дубоко погођени Кристоферовом изненадном болешћу и наше мисли и пуна подршка за Кристофера“, писало је у саопштењу клуба из Данске.

Олсон је од 2017. године репрезентативац Шведске и имао је 47 мечева.