Прочитај ми чланак

Новакови мрзитељи у шоку: Американац у 8 тачака открио заверу против Ђоковића

0

Чувени амерички спортски и тениски новинар Кристофер Џонсон објавио је за Гренд слем магазин колумну под насловом "Тенис ствара препреке за Ђоковића".

Џонсон је образложио какве се све неправде дешавају Новаку Ђоковићу током каријере, а на крају текста је све сублимирао у осам теза.

Амерички новинар је текст почео са спорном ситуацијом из полуфиналног меча против Јаника Синера, када му је одузет поен због „хиндранс“, односно ометања противника гласним узвиком. Судија Ричард Хеј је донео такву одлуку упркос томе што је Синер уредно вратио лоптицу, односно било је видљиво да га Ђоковић није омео ни на који начин.

„Био је то, у најмању руку, сумњив позив судије. Судије би могле исто да ураде и када играју Андреј Рубљов, Карлос Алкараз, Арина Сабаленка или други играчи који такође „гунђају“ после сваког замаха. Али, не, нису им свирали. Ђоковић се кратко бунио, али је одмах обуздао емоције, довољно да задржи сервис и затим освоји сет. У истом мечу, Ђоковић је такође добио опомену због прекорачења времена између поена“, пише Џонсон.

Американац затим додаје.

„Ђоковић је ову казну примио олако, само зато што му је тениски званичник стварао препреке током његовог марша да постане највећи играч свих времена освајање 23 гренд слем титуле и доминирајући готово у свакој статистичкој категорији у тенису.“

Кристофер Џонсон на крају текста наводи осам „препрека“ којима су ометали Ђоковића током каријере.

1. Западне елите га не воле зато што је из Србије, коју је НАТО бомбардовао током рата у Југославији.

2. Публика негодује или му звижди јер се усудио да изазове њихове хероје Роџера Федерера и Рафу Надала.

3. Бен Ротенберг и други активисти-новинари га прогањају због измишљених или преувеличаних изјава.

4. Руководиоци АТП су против њега због вођења ПТПА покрета.

5. Званичници УС Опена су га дисквалификовали након што је линијски судија Лаура Кларк претерано реаговала на лоптицу која јој је прошла.

6. Аустралијски званичници су га притворили и депортовали.

7. Званичници Сједињених Америчких Држава забрањују му улазак у САД без доказа о вакцинацији.

8. УС Опен, подржан од Модерне, није јавно подржао свог троструког шампиона.

Кристофер Џонсон на крају поентира.

„Не, Ђоковић не дозвољава да га ове препреке одврате. Уместо тога, Новак наставља да побеђује. Истина је да је он стварао „препреку“ сваком другом играчу, тако што је освојио 23 гренд слема и зато што је највећи спортиста свих времена“.