• Почетна
  • СПОРТ
  • Новаков поноћни тријумф, Ербер одушевио париску публику
Прочитај ми чланак

Новаков поноћни тријумф, Ербер одушевио париску публику

0

nole-pariz

Новак Ђоковић ће добро запамтити 22-годишњег Француза Пјер-Уга Ербера, који га је намучио на путу до трећег кола Мастерса у Паризу – 7:6 (3), 6:3.

Српски тенисер је као други носилац био слободан у првом колу, док је 189. играч на свету приредио велико изненађење елиминисавши сународника Беноу Пера.

Новак и Ербер до сада нису имали прилику да се састану, а 22-годишњи Француз није се уплашио на почетку меча против доскорашњег броја један, кога је према сопственом признању гледао само на телевизији. Напротив.

Излазио је на мрежу, врло храбро је нападао, као да није тек трећи пут играо професионални меч на АТП турнирима, док је Ђоковић на почетку слао ударце по средини терена како би се упознао са противником. Тек средином сета је почео да гађа углове, али није успевао да пронађе решење да га сломи.

Могао је то можда да учини у трећем гему, али је испустио две брејк лопте, које је Ербер поништио одличним сервисима. Наредни је Новак решио са нулом за 85 секунди, да би се жестока борба наставила све до финиша уводне деонице, а публика у „Берсију“ је носила новог љубимца који је фантастично сервирао.

Имао је 189. тенисер света чак и две брејк лопте за освајање сета, али Ђоковић није платио тај пад коцентрације, већ је спречио велико изненађење и изборио се за тај-брејк у ком је све дошло на своје место – 7:6 (7:3).

Није желео српски број један да уђе у нови дан на терену, пожурио је да пре поноћи завршио посао, али га је у тој намери спречио млади Француз. Новак није изгубио ниједан поен у три сервис гема другог сету, повео је 5:0 уз два брејка, али ни тада се није предавао Ербер. Није желео да остане на нули, већ је са осмехом тражио већу подршку са трибина.

Публика му је помогла да одузме Ђоковићу сервис и веже три гема, али више није мога, јер је Ђоковић трећу меч лопту, прву на свој сервис претоворио у тријумф након 94 минута игре. Српски тенисер је слободан у среду, па ће имати времена да се спреми за дуел трећег кола у француској престоници.

(Блиц)