Прочитај ми чланак

Новаков победнички круг по О2 арени (Видео)

0

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић прославио је титулу на завршном Мастерс купу победничким кругом по О2 арени.

Међу првима који су Ђоковићу честитали тријумф били су украјински фудбалер Андреј Шевченко и Пипа Мидлтон, сестра Војвоткиње од Кембриџа.

Српски тенисер у понедељак је у финалу завршног Мастерс купа савладао браниоца трофеја Роџера Федерера са 7:6, 7:5 и тако потврдио да је без дилеме најбољи тенисер света.

„Ово је било посебно вече за мене, овиме сам закључио веома успешну годину. У наредних пет, шест дана играм две егзибиције и након тога сам слободан две и по или три недеље. И верујте ми, једва чекам тај период. У овом тренутку замишљам да се будим у некој вили на води, да скочим у воду, сунчам се по цео дан и не радим ништа осим пливања, читања књиге, слушања музике и масирања. То ће се и догодити, надам се.“

Новак је затим ушао на конференцију за новинаре које је разочарао рекавши да овога пута није понео чоколадице што је изазвало смех међу представницима ‘седме силе’.

Своју величину Новак Ђоковић је потврдио и по самом завршетку финала. Иако је до титуле дошао у драматичној завршници и после фантастичног винера из бекхенда, остао је смирен и при позрдављању је пожелео срећу главном судији Ларсу Графу који се повлачи.

 

(Б92)