• Почетна
  • СПОРТ
  • НОВАК ЗОВЕ НА СПЕКТАКЛ: Живимо за овај сусрет! (Распоред мечева)
Прочитај ми чланак

НОВАК ЗОВЕ НА СПЕКТАКЛ: Живимо за овај сусрет! (Распоред мечева)

0
фото: Н. Параушић

фото: Н. Параушић

(Вечерње новости)

Дуелом између Ђоковића и Поспишила у петак (16.00) почиње полуфинални меч Светске групе Дејвис купа. Ноле: Максимално смо мотивисани да се боримо за Србију.

СРБИЈА – КАНАДА

ПЕТАК 16.00
НОВАК ЂОКОВИЋ – Вашек Поспишил
следи
ЈАНКО ТИПСАРЕВИЋ – Милош Раонић
СУБОТА 16.00
НЕНАД ЗИМОЊИЋ/ИЛИЈА БОЗОЉАЦ – Данијел Нестор/Вашек Поспишил
НЕДЕЉА 14.00
НОВАК ЂОКОВИЋ – Милош Раонић
следи
ЈАНКО ТИПСАРЕВИЋ – В. Поспишил
*селектори оба тима имају право измене играча до сат времена пред почетак мечева

Јаворов лист подрхтаће пред налетом „орлова“ у полуфиналу Светске групе Дејвис купа, које ће овог викенда у „Комбанк арени“ поново предводити најбољи тенисер планете. Новак Ђоковић у петак од 16.00 отвара меч против Канаде, и то сусретом против Вашека Поспишила, 41. на АТП листи, док после њих на шљакасти терен излазе Јанко Типсаревић и Милош Раонић.

Дублови су на програму сутра, Зимоњић и Бозољац ће играти са Нестором и Поспишилом, а у недељу су преостала два сингла: Ђоковић – Раонић, Типсаревић – Поспишил.

Да би сломили отпор жилавих гостију, изабраницима Богдана Обрадовића биће потребан максималан опрез. Канађани су у одличној форми, немају шта да изгубе, док се наш састав суочава са умором Ђоковића, променљивим играма Типсаревића, изостанком Троицког и честим рокадама у дублу.

– Стигао сам јуче у Београд, раније нисам могао. Није ово први пут да имам само 48 сати на располагању да бих се спремио за Дејвис куп мечеве. У 2010. после Ју-Ес опена и 2011. сам такође био у сличној ситуацији. Те 2011. ствари се нису добро завршиле, предао сам меч Дел Потру, али сам тада имао проблема већ по доласку у Србију, што се погоршало на терену. Сада сам у реду.

Осећам умор, ту је и џет-лег, али максимално сам мотивисан да играм за свој тим. Ми смо веома јака екипа, и без Виктора у саставу који нам свима недостаје – рекао је Ђоковић.

Новаку би можда више одговарало да је на жребу „извучен“ за други сингл првог дана, али и ово је предност, јер би Србија требало да поведе 1:0, чиме ће пасти притисак са Јанка који ће играти против Раонића.

ЈАНКО: КЉУЧ СУ МИЛОШЕВИ СЕРВИСИ

Три пута до сада Типсаревић је играо против Раонића, и сва три пута је изгубио.
Ипак, наш ас се нада да би овог пута ствари могле да се промене.
– Сваки меч до сада смо играли на брзим подлогама, док је овде другачије.
Кључ ће бити у Милошевим сервисима.
Ако будем успео да се носим са тим, бићу у бољој ситуацији – рекао је Јанко.

– У реду је и што играм први. Меч је тек у четири по подне, то ми одговара. Наиме, иде ми у корист да је почетак што касније, јер ћу имати више времена да се одморим и привикнем на нове услове. Имам одличан тим људи око себе и знам шта је потребно да урадим како бих се спремио на све што ме чека. Познајем своје тело и верујем да ћу бити фит.

Нема потцењивања Канађана, додаје Ђоковић, и наставља:

– Нестор је један од најбољих дубл играча у историји, Раонић је на прагу уласка у топ 10, где се налазио пре неколико недеља, а и остали њихови играчи су у доброј форми. Биће врло интересантан меч, у то сам сигуран. Али, ми живимо за овај сусрет. Дејвис куп је јединствено такмичење. Имамо мотивације и жеље напретек, како бисмо представљали нашу земљу на најбољи могући начин.

Ђоковић се подсетио сјајне атмосфере из Београда од пре три године.

– Волео бих да се „Арена“ напуни до последњег места и да доживимо оне лепе тренутке као током 2010, када смо освојили титулу баш на овом месту. Навијачи би могли да нам дају ветар у леђа и донесу предност на тај начин.

Селектор Србије Богдан Обрадовић је позвао публику да дође што раније на трибине, како би се избегле гужве и како би од првог поена Новак имао максималну подршку.

– Знам да је радни дан, али овај меч је добро оправдање да изађу раније са посла и дођу да нам помогну. Навијачи су нам потребни – закључује наш савезни капитен.