Прочитај ми чланак

НОВАК У ЧЕТВРТФИНАЛУ РИМА! Неубедљиви Ђоковић се мучио против Баутисте Агута

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Мастерса у Риму.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Баутисту Агута са 6:4, 6:4 и пласирао се у четвртфинале Мастерса у Риму.

Други тенисер света у четвртфиналу мастерс турнира у Риму играће против бољег из дуела између Јапанца Кеија Нишикорија и Аргентинца Хуана Мартина дел Потра.

Ђоковић је против 20 тенисера света на АТП ранг листи одиграо знатно бољи меч него у другом колу против Британца Аљежа Беденеа пре два дана.

У првом сету Ђоковић је био сигуран на својим сервисима, а до првих брејк лопти стигао је у седмом гему када је искористио прву шансу да Шпанцу одузме сервис.

Баутиста Агут је одмах у наредном гему имао прилику да узврати истом мером, али је Ђоковић сигурним сервисом спасао брејк лопту, а потом и прецизним форхендима повео са 5:3. Шпанац је потом на свој сервис брзо и лако смањио заостатак, али је српски тенисер без проблема на свој сервис дошао до предности од 1:0 у сетовима.

Ђоковић је почетком другог сета наставио у истом ритму, у трећем гему одузео је сервис Баутисти Агуту, а потом је на свој сервис потврдио брејк за предност од 3:1.

Од тог тренутка Шпанац је подигао ниво игре, пронашао је нападачки ритам и након брзог гема за 2:3, притисао је сервис Ђоковића који није успео да сачува прву брејк лопту, па је Баутиста Агут дошао до изједначења.

Шпанац је прилично лако добио и наредни гем за водјство од 4:3, да би серију од три узастопна гема Шпанца Ђоковић нападачком игром прекинуо у наредном гему на свој сервис.

Девети гем другог сета донео је доста узбудјења у ком је српски тенисер искористио четврту брејк лопту и тако дошао у прилику да сервира за пласман у четвртфинале, али ипак гем је требало да припадне Шпанцу који је оштећен у ситуацији када је имао гем лопту. Судија је доделио поен Ђоковићу, иако је лопта била у ауту, али он није тако мислио, па је гем настављен.

Ђоковић је у последњем гему без већих проблема потврдио брејк и тако дошао до пласмана у четвртфинале мастерс тунира у Риму.

ТОК МЕЧА

Други сет

6:4 – Ђоковић рутински привео меч крају и пласирао се у четврфинале Матерса у Риму!

5:4 – Најдраматичнији гем у мечу припао је Ђоковићу! Иако је Баутиста Агут био доста бољи, пресудила је Нолетова концентрација у одлучујућим моментима

4:4 – Ђоковић узвраћа ударац

3:4 – Шпанац се разиграо у овом гему и није оставио много могућности Ђоковићу

3:3 – Агут вратио брејк!

3:2 – Шпанац је прекинуо Новаков низ

3:1 – Потврђен је брејк

2:1 – Са само једним изгубљеним поеном, Ђоковић је стигао до брејка

1:1 – Било је напето, али је Новак сервисом добио кључни поен

0:1 – Као и у првом сету, Шпанац је добио први гем

Други сет

6:4 – У гему са два одлична поена Ђоковић је завршио пола посла у овом мечу

5:4 – Новак ће морати да сервира за освајање сета

5:3 – После много муке и спасене две брејк лопте, Новак је потврдио брејк

 

4:3 – Добра дефанзива Ђоковића и евро брејка

3:3 – Било је 40:0, али је Новак гем завршио тек у игри на разлику

2:3 – Ђоковић и даље нема прилику за брејк

2:2 – Новак је сигурно добио сервис гем

1:2 – Шпанац је веома агресиван у поенима, избацује Новака дубоко иза основне линије

1:1 – Било је 40:0, али је Новак са два изгубљена поена мало закувао гем

0:1 – Шпанац је добио уводни гем у ком је сервирао

 

Први сет

Баутиста Агут је славио против Карења Бусте након преокрета – 6:7 (6), 6:1, 6:4, и обезбедио седми међусобни дуел против тренутно другог тенисера света, у борбе за четвртфинале мастерса у италијанској престоници.

Новак Ђоковић има добар скор против годину дана млађег Шпанца, славио је у пет од шест мечева, а последњи пут су се састали прошле године у Шангају, када је Баутиста Агут остварио једину победу у овом ривалству, и то у два сета.

Подсетимо, Ђоковић је у првом колу био слободан, а у другом је савладао натурализованог Британца Аљажа Беденеа са 7:6, 6:2.