Прочитај ми чланак

НОВАК ПРОГОВОРИО О ВЕЛИКОМ РИВАЛУ Ђоковић објаснио због чега се Надал често …

0

Наш најбољи тенисер Новак Ђоковић у петак је допутовао у Шангај, где га очекује учешће на мастерсу на ком прошле године због повреде лакта није играо. Циљ је јасан, Ноле жели титулу, а до ње ће му пут бити олакшан, пошто на овом турниру неће бити Рафаела Надала.

Шпанац је због повреде колена морао да откаже учешће у Кини, што је све чешћа сцена у свету тениса. О новој Рафиној повреди је проговорио и Ђоковић, који је истакао због чега се то дешава.

FOTO: TANJUG/AP

– Његов стил игре захтева много утрошене снаге. Он доста клиза на терену, троши много енергије на сваки ударац. Његови зглобови и вело тело због тога и те како трпе и није му лако. Такав стил игре гаји више од 10 година, што је свакако највећи узрок тих повреда. Освојио је толико гренд слем трофеја, много титула на разним великим турнирима. Доказао се у прошлој деценији и на тврдој подлози, која му свакако најмање одговара – рекао је Новак Ђоковић, а пренео портал „Теннисwорлдуса“.

Истакао је Ноле колико се диви Надалу због свега кроз шта је прошао.

– Имам велико поштовање за њега. То је вероватно због тога што троши доста снаге на турнирима, због свих резултата упркос томе кроз шта је морао да прође.

Покушао је Новак да упореди свој стил игре са онима који гаје његови највећи ривали.

– Моја игра је нешто ближа Рафиној. Свестан сам колико снаге улажемо у сваки поен, што се види по нашем клизању на терену. Са друге стране, имате Федерера који понекад игра без напора и глатко. Али, то не значи да не троши доста енергије када игра. Није лако, јер много тога морате да уложите како бисте били на врху. Посебно на гренд слем турнирима – јасан је био Новак.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!