Прочитај ми чланак

Новак победио, Србија води са 1:0

0

(Бета)

У првом мечу четвртфинала Новак Ђоковић савладао Џона Изнера са 3:0, по сетовима 7:6, 6:2, 7:5 и донео Србији први поен против селекције САД.

nole-peking_f
Већ у трећем гему Американац је одузео сервис Ђоковићу препустивши му само један поен. Ђоковић је у шестом узвратио брејк, а потом је искористио сервис за ново вођство 4:3.

Тенисери су потом чували сервис и дошло се до тај-брејка. Новак је одмах преузео иницијативу, повео 2:0, имао и 6:3, а све је одлучио одличним сервисом за 7:5 и 1:0 у сетовима.

У другом сету Ђоковић је брзо презео иницијативу, Изнер је некако сачувао сервис, да би Новак затим освојио три наредна гема. Американац смањује на 3:2, али Ђоковић прави нову серију од три узастопна гема и ствара велику предност 2:0 у сетовима.

Изнер је трећи сет одиграо много боље, пошто је био први на сервису константно је водио, док је Ђоковић изједначивао. Ноле је у 11 гему направио брејк и дошао у прилику да сервира за меч што је и искористио без изгубљеног поена.

Следи дуел Виктора Троицког и Сема Кваерија. Троицки је до сада четири пута одмеравао снаге са Кверијем и резултат је 2:2.