Прочитај ми чланак

НОВАК НИЈЕ ЈЕДИНИ: И Циципас одбија да прими вакцину против коронавируса

0

Трећи на свету тенисер, Стефанос Циципас открио је да још није примио једну од бројних доступних вакцина против Ковид-19, рекавши да ће се примити вакцину само ако то постане обавезно за такмичење у овом спорту.

Бројке у оквиру АТП Тур-а охрабриле су играче да се вакцинишу против потенцијално смртоносног вируса.

Док је неколико истакнутих играча, укључујући Рогера Федерера и Рафаела Надала, који су примили вакцину, 23-годишњи Циципас има резерве.

“Нико ми ништа није рекао. Нико није учинио обавезном вакцину”, рекао је Циципас америчким медијима на питање да ли планира да прими вакцину уочи будућих турнира у Сједињеним Државама.

“У једном тренутку ћу морати, прилично сам сигуран у то, али до сада није било обавезно за такмичења, па нисам то учинио, не.”, додао је уочи Мастерс 1000 догађаја у Синсинатију.

Тситсипас је био финалиста овог лета на Френч Опену, али је елиминисан из Вимбледона у првом колу, што је резултат који је уследио убрзо након што је новинарима рекао да му је неугодно што живи у “мехурићу” Ковид-19 који је дизајниран да заштити здравље играча и заштити турнир што је више могуће од инфекција које би могле узроковати одгађање и дисквалификацију.

У тенису су присутни приговори ка увођењу обавезне вакцине. Најбољи играч света, Новак Ђоковић, раније је изразио оклевање у вези са вакцином и изјавио да се нада да то неће постати обавезно за играче и од тада је одбио да буде увучен у расправу о свом статусу вакцинације.

Федерер и Надал, међутим, немају такве бриге.

“Једини излаз из ове море је вакцинација. Наша одговорност као људска бића је да је прихватимо”, рекао је Надал недавно након што је открио да је примио ињекцију Фајзер-БиоНТек.

“Знам да постоји постотак људи који ће патити од нуспојава, али су учинци вируса гори”, додао је Надал.

У међувремену, Федерер је такође потврдио раније ове године да је примио ињекцију компаније Пфизер.

Федерер је такође изјавио да је сретан јер сад може да путује. Додао је још: “Чак и ако останем у Швајцарској, мислим да постоје предности. Изнад свега, учинио сам то због других, јер тај вирус не желим пренети ником другом, чак и ако и даље остајем врло опрезан. Врло смо опрезни са породицом и са пријатељима.”