Прочитај ми чланак

Циципас: Новаче, дивим ти се, ти си највећи који је икада држао рекет!

0

Стефанос Циципас и овог пута остао је без своје прве гренд слем титуле у каријери.

У великом финалу Аустралијан опена поражен је од Новака Ђоковића, 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5).

Био је то његов 13. меч са Новаком и десета узастопна победа српског тенисера.

На церемонији доделе трофеја тенисер из Грчке је, упркос новом поразу, изнео велике речи ка Новаку Ђоковићу.

„Новаче, не знам шта да ти кажем, све говори само за себе, шта радиш за наш спорт, шта си све до сада остварио. Све је у бројкама. Честитам ти. Не само за себе, него што имаш и подршку породице, слично смо одрастали у тенису. Дивм ти се за све што си урадио за тенис и чиниш мене бољим када сам са тобом на терену“, рекао је Циципас, па рекао оно што многи мисле, али мало ко ће рећи јавно:

„Имао сам привилегију да играм много мечева високог интензитета. Новак извлачи најбоље из мене. Један од највећих је у нашем спорту. Заправо, он је највећи који је икада држао рекет у историји!“, рекао је Циципас јасно и гласно.

„Нисам ово радио, али волео бих да ти се захвалим што гураш наш спорт тако далеко, сваког појединца , и гураш до максимума“.

Потом се осврнуо на меч.

„Није лако изгубити још једно финале, али увек сам жељам да сае вратим на терен, да радим напорно, тренирам и на овом путовању. Захвалан сам што имам групу људи која ме подржава, буди се сваког јутра са истом амбицјом као и ја. Почаствован сам што имам ово као животни позив. Хвала и навијачима из Грчке који ме подржавају“.

На крају се захвалио домаћинима.

„Лепа су сећања на сваки Аустралијан опен, од скупљача лоптица, до организатора и челника Тенис Аустралије. Хвала и спонзорима који имају велику улогу. Хвала вам свима и надам се да се видимо следеће године“, закључио је Циципас.