Прочитај ми чланак

Новак не иде у притвор, саслушање у суботу, адвокати раде пуном паром

0

Новак не иде у притвор, саслушање већ у суботу.

Ђоковић ће већ сутра отићи на разговор (саслушање) у имиграциону службу у Мелбурну, а његови адвокати тренутно разговарају са представницима власти. До тада неће бити у притвору, као што се спекулисало.

09.17 Новакови адвокати сазнали су раније

Како преноси аустралијски колега Пол Сакал, често цитиран последњих дана, Ђоковићев правни тим усмено је сазнао одлуку аустралијских власти 20 минута пре званичне објаве.

09.15 Скандал: Медији пре Новака чули за депортацију, последњи је сазнао

Аустралијски медији преносе да Новак чак није ни добио информацију и директно обавештење о другом одбијању визе – први су сазнали медији.

09.09 Контроверзна сатница одбијања Новака: Зашто се чекало до крајњег момента?

Оно што су сви приметили и што изазива контроверзе јесте сатница – министар Хок се огласио у петак око 17.45 по аустралијском времену, скоро па у 18 часова што смањује време за нову одлуку и потенцијалну жалбу Ђоковића. Сада следи викенд, све ће морати да се реши убрзо, јер Аустралијан опен почиње већ 17. јануара.

8.58 – Шта чека Новака?

Најбољем тенисера света Новаку Ђоковићу други пут је одбијена виза, иако је судија претходно пресудио у Новакову корист. Адвокатица Нада Мариновић која живи и ради у Бризбејну за Ново јутро говорила је о томе које опције за останак сада има Новак.

8.44 – Ђоковићеви адвокати разматрају своје правне опције

„Документи су им уручени у 18.03, након Хоукове одлуке. Ако уложе жалбу, желе поједностављено суђење са скраћеним временом за писмене поднеске и усмене доказе. Они желе да се суђење заврши до недеље“, пише аустралијски Тхе Аге.

7.55 – Новаку је одбијена виза, преносе аустралијски медији!

Како се наводи, други пут је одбијена виза, иако је судија пресудио у Новакову корист.

„Одбијање је базирано на томе да је одлука у јавном интересу“, рекао је министар Алекс Хок.

Ипак, то не мора да значи и аутоматску депортацију, Новак има право на жалбу и отворено је неколико опција да остане и игра.

7.40 – Бивши премијер Аустралије напао садашњег

Некадашњи премијер Аустралије, Кевин Рад, оптужио је владу Скота Морисона да злоупотребљава Новака Ђоковића у политичке сврхе.

Објавио је ауторски текст у ком је изнео резигнираност – Аустралија је постала банана држава у случају „Новак“, сматра Рад.