Прочитај ми чланак

НОВА ТЕНИСКА ЗВЕЗДА Две титуле за сјајног Кецмановића на Флориди!

0

Након освајања трофеја у дублу, Миомир Кецмановић савладао је Бенџамина Сигуина резултатом 6:2 6:1 у финалу "Еди Хер" турнира (за тенисере до 18 година) у синглу јуниора.

y

Након освајања трофеја у дублу, Миомир Кецмановић савладао је Бенџамина Сигуина резултатом 6:2 6:1 у финалу „Еди Хер“ турнира (за тенисере до 18 година) у синглу јуниора.

Овај дуел је био посебно занимљив јер су управо ова двојица шампионски дубл тандем.

Кецмановић и Сигуин су раније освојили трофеј у дублу допустивши америчком пару Нанда / Ротсарт само један гем – било је 6:0, 6:1.

На овај начин они су оправдали улоге носиоца турнира и заслужено освојили титулу.

Победа, а могло би се рећи и доминација, на овом турниру нашем тенисеру отвара велика врата ка тенису у сениорској конкуренцији.

Ипак, серија добрих партија није дошла преко ноћи, јер је Кецмановић неко ко је потпуно посвећен тенису. Да није тако, не би био најбољи јуниор света, нити финалиста овогодишњег УС Опена у тој категорији.

Тријумфом на ИТФ турниру у Мексику крајем новембра дошао је до јуниорског броја један, а да је пред њим блистава будућност најавио је и летошњим успесима.

Низао је победе на јуниорском УС Опену и дошао до финала, у ком је поражен од Феликса Ожер-Алијасимеа са 6:3, 6:0, што га је само ојачало.

„Кад порастем желео бих да будем као Новак. Свиђа ми се како Ђоковић игра, колико је агресиван и психолошки јак. Волео бих да имам ту чврстину“, рекао је једном приликом Кецмановић и нема сумње да је на правом путу да постане нова тениска звезда.

Колико је добар сведочи и позив чувеног Ника Болитијерија на његову Академију на Флориди.

Поред тога да је први јуниор света и 792. на АТП листи, знамо и да Кецмановић неколико пута годишње долази у Србију, да када је у Београду тренира са Петром Ђукићем, да се његова игра заснива на агресивности, да му је најјаче оружје форхенд и да му је Новак наравно идол.

Сасвим довољно за почетак, ако настави овако, врло брзо ће постати део тениске елите… Само напред!

ЛИЧНА КАРТА

Миомир Кецмановић

Годиште: 1999.

Игра десном руком

Ранг: 1. јуниор света, 792. на АТП листи