Прочитај ми чланак

Сјајни Кецмановић преокретом до другог кола Вимблдона!

0

Спрски тенисер Миомир Кецмановић савладао је Роберта Карбаљеса Баену са 3-1 у сетовима у првом колу Вимблдона.

AP Photo/Mark J. Terrill

 

Кецмановић је одлично почео меч, успео је да освоји оба гема на свом сервису, али је убрзо потом пропустио прилику да направи брејк што је била грешка коју је Миомир скупо платио, иако је у овом периоду направио чак четири аса.

Веома брзо је Робето Карбаљес Баена дошао до првог сета. Успео је да веже чак пет гемова и да сруши младог Миомира Кецмановића у првом сету.

У другом сету смо видели равноправан дуел. Било је нешто мање грешака и прва четири гема освајани су на сервису.

Успео је Миомир да се поптуно врати у овај меч. Пропустио је чак пет брејк лопти, али се искупио брејком у осмом гему да би у деветом сервирао за освајање другог сета, што му је и пошло за руком, па је тако направио велики резултат и донео изједначење.

Баена није дозволио Кецмановићу да направи брејк на почетку трећег сета. Иако је борба била грчевита, Баена је издржао Миомирове налете и повео са 2:1.

Наставио је Миомир да бриљира на овом мечу, везао је неколико фантастичних гемова и после брејка који је направио повео је са 4:2, па је потом Баена успео да освоји гем на свом сервису, да би то исто учинио и Кецмановић, па је Шпанац сервирао за опстанак у сету.

Успео је Миомир Кецмановић да направи и други брејк у овом сету и да са 6:3 дође до победе у другом периоду и српски тенисер је направио велики преокрет па је стекао предност од 2-1 у сетовима и био у одличној ситуацији пред почетак четвртог сета.

Миомир је у трећем сету фактички почистио Баену, прво је направио брејк у четвртом гему, па га је у доминантом стилу потврдио, да би касније имао и дупли брејк и на свом сервису без икаквих проблема завршио посао против шпанског тенисера.

Тако је Кецмановић са 2:6, 6:3, 6:3, 6:1 отишао у друго коло Гренд Слема у Лондону где ће његов противник бити француски тенисер Беноа Пер.