Прочитај ми чланак

Ноле на бањичкој пијаци: Поносимо се што је наш

0

novak-pijaca

Општи хаос настао је око поднева на бањичкој пијаци. Воће, поврће, све што се нашло на тезгама ишло је за џабе у руке једног момка, обученог у црну јакну, са тегет-белим шалом. Сви су желели да га часте, сликају се, добију аутограм.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић искористио је слободно време током боравка у Београду да се заједно са мамом Дијаном прошета по крају у ком је провео већи део детињства. Пут их је навео и до пијаце, где је наш ас наишао на изузетан дочек.

Један од продаваца је чак имао и картонски натпис са великим НОЛЕ, уз слику банана, воћа и поврћа, што је показао Ђоковићу, чиме га је одушевио. Новак је од једне баке на поклон добио пар тегли врхунског џема, други су му нудили “купус, тек пристигао из Футога”, трећи су му давали џемове, паприке, лук, шта све не.

– Ја морам да вам поклоним ову плишану играчку, за вашег сина – рекла је једна средовечна госпођа, која је Новаку дала Мики Мауса, на чему јој се српски играч искрено захвалио.

Није било пролазника или продавца који није извадио мобилни телефон, како би снимио или усликао Ђоковића. Друштвене мреже су биле пуне тих фотографија, јер су сви желели да се похвале овим сусретом.

– Па, не виђа се светски број један на бањичкој пијаци сваки дан – рекли су кроз смех. – Свака му част што је дошао, показао је да је сасвим нормалан и природан момак. Јако је васпитан и весео. Поносимо се што је наш.

Ђоковић остаје у Београду барем десетак дана, до одласка на следећи турнир, у Дубаи.

(Вечерње новости)