Прочитај ми чланак

НИКОЛА ГРБИЋ више није селектор Србије

0

Никола Грбић више неће предводити одбојкашку репрезентацију Србије.

Како је потврдио Одбојкашки савез Србије, са Грбићем је споразумно раскинута сарадња после квалификационог турнира у Барију за Олимпијске игре, на коме је пропуштена претпоследња шанса за место у Токију.

Фото: fivb.org

„У духу максималног поштовања, које је увек одликовало ОС С и Николу Грбића, донета је одлука у складу са највишим интересима националне селекције. Одбојкашки савез Србије ће јавност благовремено обавестити о новом првом тренеру сениора Србије“, наводи се у саопштењу ОСС.

Грбић, који је био селектор од фебруара 2015. године, последњи меч водио је против Италије у поразу 3:0 у сетовима.

Србија ће имати још једну прилику да се избори за олимпијску визу, али ће тај турнир бити знатно тежи. На њему ће осим Србије играти и веома јаке репрезентације Европе попут Француске и Бугарске, а у Токио иде само једна екипа. Још се не зна која ће земља бити домаћин тог такмичења.

Грбић је има уговор са Савезом до краја олимпијског циклуса, тачније до Игара у Токију 2020. године, а најбољи резултат остваио је 2016. освајањем Светске лиге. Грбић је са Србијом освојио и сребро у истом такмичењу 2015. године и бронзу на Европском првенству 2017. године. На Светском првенству 2018. године Србија је била четврта, а у Лиги нација 2018. освојила је пето место на финалном турниру.

Још није познато ко би могао да буде нови селектор, а већ у септемрбу државни тим очекује учешће на Европском првенству.

https://t.co/pXlGog0fwt