Прочитај ми чланак

Нетси отерали Јарића

0

јарић

Кратко је трајала авантура Марка Јарића у НБА тиму из Бруклина, јер су га Нетси отпустили само 17 дана након што су са њим потписали уговор о сарадњи током припремног периода за нову сезону.

Борећи се за место у екипи, Јарић је наступио у два контролна меча. У поразу од Детроита убацио је три поена, а без кошгетерског учинка остао је у тријумфу Нетса над Филаделфијом, после ког је свој јесењи учинак у асистенцијама увећао на седам.
 

Ипак, генерални менаџер Бруклина саопштио је у ноћи између уторка и среде по средњеевропском времену саопштио да се неће наставити сарадња између „мрежица“ и некадашњег репрезентавица наше земље, који је у дресу „плавих“ освојио Еуробаскет 2001. у Турској, а годину дана и Светско првенство, одржано у Индијанаполису.
 
Марко Јарић је без сталног клупског ангажмана од 2012, када је после краткотрајног боравка у Монтепаскију из Сијене био на НБА проби у Чикаго Булсима. И „Бикови“ су јесенас, баш као Нетси сада, решили да га не ангажују пред сам старт сезоне.
 
Јарић, који је пре четири дана напунио 35 година, играо је за Перистери, Фортитудо и Виртус пре него што се обрео у НБА лиги 2002. Две године раније Лос Анђелес Клиперси су га „резервисали“, изабравши га као 30. пика на Драфту, а он је у том тиму провео три сезоне. После су уследиле још три у Минесоти, а затим по једна у Мемфису и мадридском Реалу.

(Спорт26)