Прочитај ми чланак

НЕМЦИ ШОКИРАЛИ ОРЛОВЕ: Србија поражена од Немачке

0

Имали смо предност после првог полувремена, у наставку потпуни обрт. Немци потврдили прво место у Групи Г, Србија закомпликовала посао у борби за пласман на Светско првенство.

И поред велике подршке препуних трибина у новосадском СПЕНС-у, репрезентација Србије није успела да се реваншира Немачкој за претходни пораз. Гости су вечерас славили са 88:81 и са првог места у Групи Г иду у други круг квалификација, где се преносе бодови из прве фазе.

foto: kss

 

Наш тим је одлично ушао у овај меч, посебно Стеван Јеловац, који се истакао и у одбрани и у нападу, у нашој почетној серији од 7:0.

Немци су, предвођени Бенцингом, врло брзо смањили на 7:5, али репрезентација Србије није дозвољавала гостима да пређу у вођство.

Све више су до изражала долазили наши центри, Никола Милутинов и Бобан Марјановић, који су уз Јеловца носили нашу екипу током првог полувремена, али оно што је недостајало јесу поени са бековских позиција.

С друге стране, Немачка је најопаснија била у шуту за три поена, у почетку су били готово непогрешиви и захваљујући томе су и успевали да одрже резултатски прикључак.

Најубедљивију предност Србија је имала средином друге четвртине, када су Ђорђевићеви пулени повели са 33:23, а Немци су у финишу овог дела игре смањили на 41:35, тројком Бенцинга који је поставио коначан резултат првог полувремена.

Друго полувреме није почело како смо очекивали, гости су одмах наравили серију, смањили на 41:40 и показали да ће репрезентацији Србије до краја бити много теже него у првом полувремену.

Изузев донекле Милосављевића, наши бекови и даље нису успевали да ухвате ритам, поготово Мицић који је средином последњег квартала имао катастрофалних 0/11 у шуту из игре.

Немци то користе и како је меч одмицао, постајали су све одражнији и то се одразило и на резултат.

Почетком последње четвртине гости прелазе и у вођство, које су увећали и на “плус пет“ – 73:68! Марјановић и Тодоровић узвраћају за изједначење и то је био увод у веома узбудљиву завршницу.

На два и по минута пре краја, Јеловац погађа тројку за вођство Србије од 79:75, а после још једне добре одбране, у наредном нападу Тодоровић повећава на “плус шест“ – 81:75!

После тајм-аута, Шредер смањује на 81:78 са линије слободних бацања, а да све буде горе, Јеловац под кошем прави намеран фаул, лактом је ударио Клебера и Немачка стиже на 81:80, минут пре краја.

Ни то није било све, Цирбес закуцава на 54 секунде пре краја за ново вођство Немаца – 81:82, Ђорђевић је морао да затражи нови тајм-аут.

Није помогло, Шредер погађа за 84:81, уследио је и 12. Мицићев промашај из игре и ова прича је била завршена.

Бобан Марјановић је био најефикаснији у нашем тиму са 22 поена и 11 скокова, Јеловац 19 поена и девет скокова, а Милутинов се зауставио на 16 поенаи четири скока.

Победничку екипу пред водили су Шредер са 21, Клебер и Бенцинг са по 16 поена.

Раније данас у Групи Г, Грузија је савладала Аустрију са 98:73.

Сада се прве три селекције из наше групе укрштају са три првопласиране из Групе Х, а то су Грчка, Естонија и Израел. Из те новоформиране групе три првопласиране иду на Светско првенство.