Прочитај ми чланак

Небојша Човић: Јели за медаљу, па опељешили Звезду!

0

Играчи Звезде јели гушчије паштете, секретарице имале премије!
Небоша Човић, потпредседник ФК Црвена звезда, изнео је фрапантне податке на Скупштини, неколико часова пред меч са Јавором на „Маракани“.

Човић је објаснио како се расипао новац у Љутице Богдана, због чега не треба да чуди што је клуб у минусу од 49,4 милиона евра и што му прети стечај.

-У овом клубу сваки дан научим нешто ново. Баш сам пре неки дан научио да су секретарице имале право на премије. Изузетно занимљиво – шокиран је био Човић, који је затим наставио.

– Фудбалски клуб је у прошлој години забележио губитак од 10,8 милиона евра, извињавам се што сам изнео тај податак, али боље да вам кажем како јесте него да лажем. Трошило се оно чега нема, а укупан расход у 2012. години био је 20,2 милиона евра. То значи да смо потрошли буџет за годину дана унапред.

Без коментара: Драган Џајић и Миодраг Зечевић
Клуб се налази у тешком положају и времена за милост више неће бити. Стање није рефлексија пословања само у 2012. години, пошто ми имамо обичај да сагледавамо ствари паушално. Имамо обичај да неискусне оптужимо за све негативности, што није тако – објаснио је Човић.

Најфрапантнији податак који је Човић изнео јесте сума коју је клуб потрошио на кетеринг и на опрему за тренинг.

– Ми смо на штоперице, траке за тренинг и подлоге за вежбе потрошили 248.699 евра, упркос томе што имамо „Леђеу“ за спонзора. Посебно волим да вим ставку за кетеринг и остало. Као да ми немамо своје куваре и локале, па морамо да ангажујемо друге. Станите људи, не мора баш сваки дан да се једе гушчија паштета. Такође, имамо 323.000 евра трошкове обезбеђења. То није мало, али смо зато безбедни – изјавио је Човић што је насмејало присутне.

На крају, јасно је да су резови у Звезди неминовни.

– Не може да буде 220 запослених, не може без редукције уговора, не може се без контроле трошкова. У ствари може, али у томе нећу да учествујем. Поготово што нам стижу бројне менице за наплату, у јулу на наплату стиже још 15 милиона евра. Тренутни дуг је 49, 4 милиона што значи да нам прети стечај – закључио је Небојша Човић.

(Ало, фото: Фонет)