Прочитај ми чланак

НБА ЗВЕЗДА НА БЕОГРАДСКОМ ХИПОДРОМУ: Јокић тражи мир међу коњима

0

"Новости" у недељу после подне са светском кошаркашком звездом на Београдском хиподрому. Испратио два грла из своје ергеле на касачким тркама, трећег тркачког дана ове сезоне

Српски кошаркаш и велика НБА звезда Никола Јокић у недељу је наш главни град подигао на ноге, пошто је дошао да испрати два грла из своје ергеле која су учествовала на касачким тркама, трећег тркачког дана ове године на Хиподрому Београд. Обучен у маслинастозелену мајицу и црни шортс, не изигравајући велику звезду, заједно са оцем Браниславом спремао је своје коње за трку.

ФОТО: Н.С.

Док не почну припреме кошаркашке репрезентације Србије за предстојеће Светско првенство крајем августа у Кини, на којем ће поново обући дрес са државним грбом, Никола Јокић сву пажњу посвећује својим коњима, у ергели у Сомбору, што му очигледно помаже да се и психички припреми за нове спортске успехе.

Репортери „Новости“ затекли су Николу испред штала на Хиподрому, у паузи између две трке. Мазио је своју кобилу и хранио је јабуком, а на наше питање како се осећа, рекао нам је:

– Увек сам добро, хвала на питању – поручио је популарни Јокара, уз стидљив осмех.

Ипак, није желео да одговара на новинарска питања и да коментарише прогнозе за предстојеће Светско првенство, тако да нисмо сазнали одговор на питање које поставља цела нација: да ли ћемо с Јокићем у екипи бити на крову кошаркашког света?

ФОТО: Н.С.

Власници коња коментарисали су како је Јокић фин и пристојан момак, да уопште немају осећај да поред њих стоји један од наших најуспешнијих спортиста и НБА звезда.

Вест да је Никола Јокић довео своје коње на престоничке трке изазвала је велику пажњу, те су многи суграђани похрлили да се упознају и фотографишу са најбољим центром НБА лиге. Кошаркашки ас стрпљиво је позирао са обожаваоцима.

Ипак, изнервирао се када је гледао трку, јер је његова љубимица Бел Маргерит завршила на трећој позицији, али је накнадно дисквалификована због дугог галопа, што није допуштено. Никола је дочекао коња и увео га у шталу.

ФОТО: Н.С.

СРЕЂУЈУ СОМБОРСКИ ХИПОДРОМ

Никола Јокић планира да са својим оцем уложи новац у сређивање хиподрома у Сомбору. С обзиром на љубав коју деценијама гаје према овим племенитим животињама, постоји идеја по којој би Градски хиподром у Сомбору добио потпуно нови изглед, јер породица славног кошаркаша жели да закупи ово здање на 99 година и преуреди га, како би сви љубитељи коња могли да овде проводе време.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!