Прочитај ми чланак

НБА: Павловић и Портланд бољи од Лејкерса

0

Наставак првенства америчке професионалне кошаркашке лиге (НБА) није донео ништа ново што се Лејкерса тиче, јер су продужили низ пораза који су започели у предсезони.

После осам неуспеха у припремном периоду, језерши“ из Лос Анђелеса су на старту шампионата изгубили на свом терену од Даласа, а јутрос је од њих био бољи и Портланд (116:106).

Резултати утакмица одиграних јутрос:
Торонто – Индијана 88:90
Филаделфија – Денвер 84:75
Детроит – Хјустон 96:105
Чикаго – Сакраменто 93:87
Њу Орлеанс Сан Антонио 95:99
Јута – Далас 113:94
Финикс – Голден Стејт 85:87
Л.А. Клиперс – Мемфис 101:92
Портланд – Л.А. Лејкерс 116:106

 

Стив Неш очигледно се тешко уклапа у нови тим, а најбоља илустрација његовог адаптирања на нове околности огледа се у учинку који је био више него скроман – само два поена и четири асистенције.

За разлику од Неша друга летошња аквизиција тима из Лос Анђелеса, Двајт Хауард већ на почетку сезоне оправдава уложена средства. Са 33 коша, 14 скокова и пет асистенција био је, без сумње, најбољи актер сусрета. Коби Брајант је са 30 поена и шест ухваћених лопти испунио очекивања, као и Пау Гасол који је утакмицу завршио са 16 кошева и девет скокова.

Овај трио, међутим, није могао да се супротстави Портланду у чијим редовима је чак петорица играча имало двоцифрен кошгетерски учинак. Предводио их је Никола Батум са 26 поена. Три мање убацио је Демијан Лилард, док је Весли Метјус постигао 22 коша. Некадашњи репрезентативац Србије и Црне Горе Александар Павловић победи Портланда допринео је са седам поена.

 

(Танјуг)