Прочитај ми чланак

НАНТОВА ПОЧАСТ НЕСТАЛОМ ФУДБАЛЕРУ Прекинута утакмица, сузе тренера растужиле свет

0

Главни арбитар на мечу француског шампионата Нант-Сент Етјен прекинуо је игру када је семафор показао девети минут, како би цео стадион одао почаст Емилијану Сали

Пролази и десети дан од нестанка авиона у коме су се налазили Емилијано Сала и Дејвид Иботсон, а и даље нема ни трага ни гласа о фудбалеру, пилоту и летелици која је нестала са радара у близини острва Олдерни у Ла Маншу 21. јануара.

Вахид Халилхоџић Фото: Youtube Printscreen

Аргентински ас се прошлог понедељка упутио из Нанта према Kардифу, где је са велшким клубом потписао историјски уговор и постао најскупље појачање икада (17 милиона евра).

Полицијска потрага прекинута је после само три дана од нестанка авиона, али је ова трагедија ујединила фудбалски свет, па је за свега неколико дана скупљен новац за приватну потрагу. 

Навијачи Кардифа нису ни дочекали свог голгетера који је био трећи стрелац Лиге 1 ове сезоне са 12 голова за Нант, уз две асистенције. Непосредно пре лета у понедељак је објавио фотографију са досадашњим саиграчима француског клуба уз поруку: „Последњи поздрав“. 

Фото: Танјуг/АП

Поруке подршке Салиној породици, као и одавање почасти несталом фудбалеру и пилоту пристижу са свих страна. Арсенал је на мечу са Кардифом у званични састав уврстио и Аргентинца, а нова слика која је обишла свет долази из Нанта. 

Фото: Танјуг/АП

Клуб у који је Сала дошао у јулу 2015. године синоћ је пред својим навијачима одиграо лигашки меч са Сент Етјеном (1:1). Главни арбитар на утакмици прекинуо је игру када је семафор показао девети минут (Сала је на дресу носио број девет), а онда је уследила невероватна кореографија на стадиону “Бижур”. Пауза је трајала 60 секунди, а том приликом телевизијске камере зауставиле су се на тренеру Нанта Вахиду Халилхоџићу, који није могао да задржи сузе. 

Фото: Танјуг/АП

Фудбалери Нанта су на загревању носили мајице са ликом свог бившег саиграча, а на самом центру терена био је развијен транспарент са његовом сликом. 

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!