Прочитај ми чланак

Најемотивнија утакмица у историји НБА: Ноћ када је „Стејплс центар“ плакао за…

0

Лос Анђелес Лејкерси изгубили су од Портланда (127:119), али тога се нико неће сећати. "Стејплс центар" се поклонио једном од својих највећих синова Кобију Брајанту

Лос Анђелес Лејкерси одиграли су прву утакмицу од погибије свог бившег играча, легенде НБА лиге Кобија Брајанта и изгубили од Портланда са 119:127. Брајант, његова 13-годишња ћерка и још седам особа погинули су у паду хеликоптера прошле недеље у Калифорнији.

Фото: Танјуг АП

 

Леброн Џејмс је у дресу са бројем 24 плакао док је интонирана химна САД, а пре утакмице је прочитао имена погинулих. Он је окупљенима у Стејплс Центру рекао да је припремио говор, извадио је папирић, а онда га је бацио на под рекавши да ће говорити из срца.

„Прво што помислим је породица. Кад погледам у хали, сви дишемо повређени, сломљених срца. Најбоље што можете је да се наслоните на рамена своје породице. Коби је мој брат. Оно што смо увек делили је воља за победом. Желим да наставим његово наслеђе, не само ове годне, већ све док будемо играли кошарку“, рекао је Џејмс.

На местима поред терена на којима су последњи пут седели Коби Брајант и његова ћерка Ђијана остављене су руже. На великом екрану приказане су фотографије погинулих, а кошаркаши Лејкерса ће до краја сезоне носити на дресовима иницијале КБ.

Портланд је победио у Стејплс Центру предвођен Демјаном Лилардом, који је постигао 48 поена, уз 10 асистенција и девет скокова. Добру партију приказао је и Хасан Вајтсајд са 30 поена и 13 скокова, а Си Џеј Мекалум са 19 поена.

У екипи Лејкерса Ентони Дејвис био је најефикаснији са 37 поена, 15 скокова и шест асистенција, Леброн Џејмс постигао је 22 поена, 10 асистенција уз осам скокова, а Кајл Кузма 17 поена уз 15 скокова.