Прочитај ми чланак

Коби предвидео да ће Јокић бити најбољи

0

Некадашњи НБА ас Коби Брајант, легенда Лос Анђелес Лејкерса пре две године је веровао да је изазов за Николу Јокића то да постане најкориснији играч НБА лиге.

Никола је две године касније први кандидат за освајање овог признања и испоставило се да је Брајант видео у Сомборцу оно што многи у Сједињеним Државама превиђају и данас.

На то је подсетио Адам Марес, амерички новинар који већ годинама прати Денвер Нагетсе и заједно са њима и Јокићеве партије у Колораду.

„Натраг, 2019. Коби Брајант је дао изазов Николи Јокићу да изађе на терен и постане МВП. Ово је занимљиво из неколико разлога. Прво, Јокић је сада први фаворит за то признање и лудило је што је Коби то видео пре две године, пре него што је Јокић играо плеј-оф утакмицу“, каже Марес.

Истина, Денвер је тек те 2019. године први пут ушао у доигравање и испао од Портланд Трејлблејзерса.

Адам додаје да Јокићу свих ових година није ишло у прилог то што игра на малом тржишту у Денверу, што је Европљанин из земље Србије, коју „многи Американци не би могли да нађу ни на мапи“.

Уз то, биран је као пик друге рунде, све до ове сезоне играо је испод обруча без закуцавања и тек сада кад је смршао, показује се да су сви били у криву, а да је Брајант видео даље од свих.

Нажалост, Брајант није доживео да највероватније сведочи како се његово „пророчанство“ остварује, јер је настрадао у хеликоптерској несрећи у калифорнијском Калабасасу, јануара 2020. године.