• Почетна
  • СПОРТ
  • Најбољи тенисер света савладао Оливијеа Рохуса са 2:0
Прочитај ми чланак

Најбољи тенисер света савладао Оливијеа Рохуса са 2:0

0

Најбољи тенисер света са лакоћом је савладао Оливијеа Рохуса у другом мечу дуела Белгије и Србије у Дејвис Купу а након тријумфа оценио је да је својим сјајним сервисом предупредио ситуацију и лакше но што се очекивало привео меч крају.

Након првог дана дуела са Белгијом у оквиру првог кола Дејвис Купа Србија има предност од 2:0 захваљујући победама Виктора Троицког и Новака Ђоковића.

Виктор је на тежи начин дошао до победе али је зато Ноле без проблема изашао на крај са Рохусом иако се након сусрета пожалио на услове у којима је радио претходних дана.

„Имао сам негативан скор са њим и нисам био задовољан тренинзима на овој подлози. Знао сам да ће ми требати времена да се навикнем на услове али је на крају све испало како треба“ казао је Ђоковић.

Најбољи тенисер света и Србије до победе је дошао уписавши двадесет ас удараца а након меча је додао да је то плод напорног рада на том аспекту игре.

„Радио сам на том аспекту своје игре и драго ми је што уз супериоран сервис могу са лакоћом да улазим у овакве мечеве и да их добијам“ истакао је Ноле који је потом похвалио борбеност Виктора Троицког.

„Морам да нагласим да је Виктор сјајно одиграо и захвалан сам му на томе што је преокренуо дуел у нашу корист“ завршио је Ђоковић.

Новак би веч сутра могао да заигра у дублу уколико селектор Обрадовић одлучи да би било боље да се Виктор Троицки одмори након вишечасовног маратона у првом мечу дана.

 

(Спортске нет, Фото: Бета)