Прочитај ми чланак

НАЈБОЉИ Јокић „уништио“ Клиперсе и изборио седми меч!

0

Кошаркаши Денвер Нагетса победили су Лос Анђелес Клиперсе у шестом мечу серије полуфинала западне конференције – 111:98.

Денвер је и други меч заредом успео да тријумфује када му је претила елиминација, те да избори седму утакимцу.

Овај преокрет био је још сјајнији од оног у претходној утакмици јер су сада уместо заостатак од 16, надокнадили заостатак од 19 поена из другог полувремена.

Никола Јокић је поново био невероватан и меч је завршио са 34 поена (13/22), 14 скокова, седам асистенција и по блокадом и украденом лоптом.

Ово је био пети меч у овогодишњем плеј-офу, укључујући и меч са Јутом, да је Денвер победио када му је претила елиминација.

Седма утакмица ће се играти у ноћи између уторка и среде.

Денвер је одлично почео утакмицу и постигао шест брзих поена, али је уследила серија Клиперса који су са 11:0 натерали Мелоуна да позове тајм-аут.

Јокић је добро играо од самог почетка и погађао је готово све што је замислио, али лаких асистенција, као и обично против Клиперса, није било.

Екипа Дока Риверса играла је одличну тимску одбрану, али им је пре свега улазио шут, па је њихова предност расла и на крају прве деонице износила је осам поена (26:34).

Денвер није могао да одоли Клиперсима без Мареја и Јокића на старту друге деонице, у којој је доминирао и „доминирао“ Гери Херис.

Херис је био скандалозно лош у нападу, али феноменалан у одбрани, толико да је у једном тренутку у три везана напада сваки пут украо лопту противницима.

Јокић је тада погодио шут који су сви вероватно већ видели за само минус два и свој 15. поен, али је управо средином друге деонице кренуо крах Нагетса.

Све је улазило пре свега полу Џорџу, разигран је био резервиста Џамајкл Грин, а Денвер није имао никакав одговор – ни офанзивно, а пре свега дефанзивно.

На полувремену је због тога било огромних +16 за Клиперсе (47:63).

Почетак треће четвртине није донео лепе вести за Нагетсе, који су недуго након старта имали највећи заостатак дана, од чак 19 поена.

Уследила је серија Мелоунових изабраника, одговор са друге стране, а онда право ниоткуда серија од 13:0 Нагетса којом су се потпуно вратили у меч – 68:73.

Клиперси у тим тренуцима меча ништа нису могли да погоде, али је Денвер забринула повреда Мареја којем је Џорџ пао на ногу.

У тренуцима када је требало да преломе меч, Нагетси су срљали и нису погађали, а то су Клиперси искористили. Ипак, не задуго.

Беверли је почетком четврте деонице отишао на клупу због шест фаулова, а тројкама Торија Крега Денвер је повео први пут од почетка утакмице (82:79).

Када су Клиперси мислили да и даље имају шансе уследио је нови шоу Јокића. Две тројке заредом за огромних 91:84.

Наставио је српски центар да доминира, сјајно решава удвајања и погађа невероватно тешке шутеве, а Клиперси су све време били у нокдауну.

Денвер се одједном „одлепио“ и на двоцифрену разлику, а одговора са друге стране терена до краја меча није било.

Јокића је најбоље пратио Мареј са 21 поеном (9/13) и по пет скокова и асистенција. Херис је ужасно кренуо, али на крају завршио са 16 поена и чак четири украдене лопте.

Двоцифрени су били и Портер са 13, односно Морис са десет поена.

На другој страни вероватно најбољи плеј-оф меч ове сезоне одиграо је Џорџ, који је имао 33 поена (9/21), шест скокова и пет украдених лопти.

Кавај Ленард је убацио 25 поена (8/18), 14 је имао Лу Вилијамс, а 11 Џамајкл Грин. Ивица Зубац је ухватио 12 лопти, али шутирао из игре тек 1/6.