Прочитај ми чланак

НАЈБОЉИ ХРВАТСКИ КОШАРКАШ ЗНА шта је све потребно да Хрватска победи Србију

0

Бојан Богдановић после скоро месец дана сумирао утиске из Рија и посебно се осврнуо на пораз од Орлова.

Фото: Танјуг/АП

Фото: Танјуг/АП

Бојана Богдановића и даље није прошао неугодан осећај после пораза од Србије у четвртфиналу Олимпијских игара у Рију, где је био најбољи играч своје репрезентације.

– Попустило је мало, али остаје утисак да смо били ближе него икада великом успеху, медаљи. Барем откако сам ја у репрезентацији. Створила се позитивна атмосфера, првенствено између играча и стручног штаба, а онда и навијача, чију смо подршку осећали. Сада се слегло разочарање, мање је него раније јер добијам доста позитивних коментара – рекао је Богдановић и надовезао се да је био изненађен како су кошаркаши Хрватске дочекани, упркос поразу.

– Тај пораз од Србије нас је погодио, али први пута се догодило да нас и након пораза у четвртфиналу и у тако важној утакмици, људи дочекују радосни с обзиром на оно што смо пружили. Томе се нисам надао.

Уследило је и питање ”Шта је потребно да би се победила Србија”.

– Треба нам чиста глава, свако од нас то треба решити сам са собом. Треба у такве утакмице ући мирно, без нервозе, да не размишљамо о томе како смо изгубили нека ранија четвртфинала. Уз све то треба нам и доза среће. Квалитет имамо, то смо показали и на Играма. Мирноћа и доза среће, то нам треба – закључио је Богдановић.

Подсетимо, Србија је у четвртфиналу у Рију славила над Хрватском резултатом 86:83, а кључна је била управо мирноћа у завршници и сигурност са линије за слободна бацања у пенал завршници, где Орловима није задрхтала рука када је било најважније.