Прочитај ми чланак

НАДАЛ О ЕГЗИБИЦИЈИ СА НОВАКОМ У ЏЕДИ: Имам обавезу од пре годину дана

0

Шпански тенисер Рафаел Надал прокоментарисао је притисак који Новак Ђоковић и он осећају због заказане егзибиције у Саудијској Арабији.

Ђоковић и Надал би 22. децембра требало да се састану у Џеди на егзибиционом мечу пред почетак нове сезоне.

FOTO: TANJUG/AP

Саудијски новинар дисидент Џамал Кашоги, који је живео и радио у САД, брутално је убијен у саудијској амбасади у Истанбулу због чега је ова земља на удару, а јавност је ургирала на тенисере да не одиграју меч у тој земљи.

На мети критика нашли су се и шпански и српски тенисер.

„Наравно да сам свестан ситуације, али имам обавезу од пре годину дана да играм тамо. Мој тим разговара са организаторима, покушаће све да анализирају и то је то“, рекао је Надал.

„Бик са Маљорке“ верује да ће се ускоро решити ова непријатна ситуација.

„Знате, десиле су се ове ствари и ужасно је што је један новинар изгубио живот. Знам да се унутра десило нешто веома лоше. Пратићемо како се ситуација буде одвијала и надам се да ће ствари бити јасније што је пре могуће“.

Рафа је заказао и егзибицију на Маљорци која је недавно погођена страшним поплавама, а и он је био један од оних који је помагао угроженом становништву.

„Информације ће бити познате дан по дан и сада преговарамо са играчимо и тражимо подрку. Било је страшно све то што се десило у селу поред којег се налази моја кућа. Није било само оно погођено, већ и околна села, али оно што се догодило у Сан Лоренцу је веома тешко описати. Имао сам прилику да будем тамо дан после катастрофе и, ако га нисте посетили, не можете ни да замислите како изгледа унутар села. Имам фамилију у том селу, породица моје мајке је тамо, бака, сестре и цела фамилија са те стране. Са свима њима сам веома повезан. Покушавамо да направимо нешто и зарадимо мало новца за људе који су изгубили све материјално јер за људе који су изгубили животе не можемо ништа да учинимо. Ти дани су били веома тешки код куће, све се дешавало близу мене. Патио сам, као и много људи. Бројни становници околних села су много помогли, али било је дана у којима су неки изгубили животе. То је много тужно“, закључио је Надал.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!