Прочитај ми чланак

Надал најавио крај? – „Против Новака можда играм последњи меч на Ролан Гаросу“

0

После пласмана у четвртфинале где га чека Новак Ђоковић, Рафаел Надал иако срећан због победе над Феликсом Оже Алијасимом, забринуо је тениски свет изјавом да није сигуран да му наредни меч није и последњи.

Шпанац се и даље бори са боловима у стопалу и због тога ни сам не зна до када ће моћи да игра.

Рафаел Надал преживео је праву драму у осмини финала против Феликса Оже Алијасима и тек у петом сету успео је да сломи отпор Канађанина.

Шпанац играо је вансеријски тенис поготово када се узме у обзир да се суочава са великим боловима у стопалу.

Колико год да су болне гримасе деловале страшно за све љубитеље белог тениса, Надал је изнова и изнова маестралним ударцима отклањао сумњу да нема снаге за дуге мечеве.

Бар је тако деловало док Рафа није изашао са терена и открио да је узбуђен пре сусрет са Новаком Ђоковићем, поготово јер не зна да ли је можда и његов последњи меч због ситуације са стопалом.

„Моја ситуација је таква да никад не знам да ли ће ми следећи меч на Ролан Гаросу бити и последњи. Меч против Новака могао би да буде последњи. Наравно, прошао сам кроз патњу са мојим стопалом и не знам шта може да се деси у блиској будућности и не знам шта може да се деси са мојом каријером, тако да само могу да уживам и борим се да живим сан, а то је да играм тенис и да сам у завршницама турнира. Хоћу себи да дам шансу да сам ту“, признао је Надал.

Бивши број један свестан је да ће имати тежак задатак против најбољег тенисера света иако он важи за „краља шљаке“, јер је Ђоковић у одличној форми.

„Не знам још сто посто, нисам дуго играо против Ђоковића, дуго нисам играо овакве мечеве, скоро три месеца, па ће ово бити велики изазов за мене. Новак је освојио Рим, добио је девет мечева заредом, овде игра сјајно… Знам каква је моја ситуација и прихватам је, борићу се и не могу да се жалим. У четвртфиналу сам Ролан Гаросу и могу да уживам“, закључио је Надал.

Српски ас и Шпанац одиграће 59. међусобни меч, а последњи пут срели су се управо на Ролан Гаросу претходне сезоне у полуфиналу када је славио Новак.