Прочитај ми чланак

НА „МАРАКАНУ“ СТИЖЕ 6.000 НЕМАЦА! Навијачи Келна биће под контролом српских служби

0

Фудбалери Црвене звезде у четвртак (21.05) на "Маракани" играју меч сезоне против Келна, који неће бити без подршке, јер у Београд стиже 6.000 Немаца

По речима директора Звездиног стадиона Микија Ћоровића „јарчеви“ ће имати подршку неколико хиљада навијача, јер су карте за утакмицу куповали и преко интернета, па је за Ало објаснио где ће бити смештени и како ће бити спроведени до стадиона.

– Биће пуне трибине, а није шала организовати утакмицу за тако велики број људи, који ће практично стајати. У мојој каријери, а на стадиону сам практично од његовог отварања, ово ће бити друга највећа посета гостујућих навијача. Само је 1971. било више, када је гостовао Панатинаикос. Тада је било много Грка који су студирали у Београду и на мечу их се окупило око 7.000. Био је отворен цео југ – рекао је у разговору за Ало Мики Ћоровић.

Немце ћемо да ставимо под контролу још од границе. Ти који организовано долазе окупљаће се у суседној држави, па чим дођу на нашу границу, преузеће их наше службе

Мики Ћоровић, директор „Маракане“

Келнови навијачи су направили хаосу у Лондону на мечу са Арсеналом, пошто је њих око 15.000 хтело да уђе на „Емирате“.

– На наш стадион може да се смести 52.000 гледалаца, што значи да Келну према пропизицијама УЕФА, следује 2.600 улазница, односно пет посто од капацитета. Међутим, Немци су куповали карте и путем интернета. Да су резултати били другачији, да је Келн изгубио шансе за пролаз, вероватно их не би толико најавило долазак. Овако, очекујем да их буде 6.000. Ако их већ очекујемо у том броју морамо да спречимо сваку могућност да се деси нешто нежељено.

За њих ће бити резервисани сектори 6,7 и 8 на југу. Директор Звездиног стадиона открива да се они неће шетати Београдом, већ ће одмах бити спроведени у Љутице Богдана.

– Немце ћемо да ставимо под контролу још од границе. Ти који организовано долазе окупљаће се у суседној држави, па чим дођу на нашу границу, преузеће их наше службе. Спровешће их до стадиона, одгледаће меч, а онда назад до границе уз максималну контролу. Не постоји други начин – поручио је Ћоровић.

Директор стадиона каже да ће бити два прстена око „Маракане“, те да ће навијачи са картама бити правовремено усмеравани, а апеловао је на навијаче да на време дођу на стадион како би избегли гужве.

– На претходниом европском мечу појавиле су се фалсификоване улазнице, па ће сада бити драстична контрола – јасан је Ћоровић.