Прочитај ми чланак

МОЛИТВЕ ЗА НУРКИЋА – стравичан прелом ноге центра БиХ

0

Кошаркаш Портланд Трејлблејзерса Јусуф Нуркић доживео је тешку повреду леве ноге и за њега је ова сезона готова.

Центар Босне и Херцеговине играо је феноменалну утакмицу против Бруклина, али је у продужетку лоше наскочио и кост је пукла.

Tanjug/ AP Photo/Randy L. Rasmussen

Нуркић је доживео једну од најтежих повреда у последњих неколико година и спада у ранг оне коју је претрпео бек Бостона Гордон Хејворд.

Портланд је победио Бруклин после два продужетка, резултатом 148:144.

Нуркић је био најефикаснији са 32 поена, Лилард је имао један мање, Кари је постигао 20, а Родни Худ 18. У пораженом саставу Дианђело Расел постигао је 39 поена.

Колико је застрашујућа повреда била говори то да су кошаркаши на оба краја терена били, мало је рећи, затечени и у шоку. „Босанској звери“ брзо су стигле подршке широм НБА лиге и сви се надају да ће се на терен вратити јачи него икад.

Нуркић је за 34 минута остварио учинак од 32 поена, 16 скокова, пет асистенција и четири блокаде. До сада је играо најбољу сезону у каријери и веома је тужно што је доживео овако тешку повреду.

Јусуф је брзо изнет с носилима и пребачен је у локалну болницу. Тренер Портланда Тери Стотс рекао је да је ово веома разарајући тренутак за његову екипу.

Упозоравамо да је видео узнемирујући.

Многи НБА кошаркаши пружили су подршку Нуркићу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!