Прочитај ми чланак

Млади репрезентативац Србије каријеру наставља у Хрватској

0

Најаве потврђене, уговор потписан, велика нада српског фудбала је на новом почетку!

Оно што се најављивало пре пар дана, добило је и званичну потврду – некадашњи омладински репрезентативац наше земље, првак Европе са “Орлићима“ из 2013, Марко Павловски, каријеру наставља у Хрватској.

Он је као слободан играч потписао двогодишњи уговор са хрватским прволигашем Сплитом и са новим клубом је већ одрадио први тренинг.

Његов долазак у Сплит изазвао је и велику пажњу хрватских новинара, па је “Јутарњи лист“ објавио интервју са српским везистом, који је објаснио зашто је одабрао баш Сплит, када је имао и других примамљивих понуда.

“Имао сам понуда из Шпаније и Португала, Црвена звезда и Партизан су били заинтересовани, а ја сам се одлучио за Сплит, јер се надам да ћу овде имати минутажу. То је оно што је пресудило, сада се морам доказати тренеру.

Нови клуб сам упознао кроз приче, распитао сам се, свестан сам да је Хрватска лига све јача и зато верујем да овде могу направити много за себе и за Сплит.

Последње две сезоне се нисам наиграо, био сам на позајмицама, а превише волим фудбал да бих седео на клупи. Пун сам мотива и не желим да останем само таленат“, поручио је Павловски.

Инострану каријеру је покушао да изгради у Порту, али није успео да се избори за место у првом тиму, па је овога лета дошло до дефинитивног разлаза са португалским великаном. Ипак, и поред тога, Павловски сматра да није погрешио када је као тинејџер отишао из српске Суперлиге и свог ОФК Београда, у који се прошле сезоне вратио на позајмицу.

“Порто је један од десет највећих клубова на свету, нико не може платити такво искуство. Услове у којима сам тамо радио, у Србији могу само да сањам. Мислим да сам пуно научио“, закључио је Павловски.