Прочитај ми чланак

МИТРОВИЋ ПОСЛAО ПОРУКУ БЕЈЛУ: Готов си!

0

Српски нападач поново постигао два гола за Њукасл, укупно четири за пет дана, чиме је обрадовао селектора пред квалификациони меч с Велсом 12. новембра.

srpski-fudbaleri-u-evropi83

Aлександар Митровић је и минулог викенда био најбољи српски фудбалер у Европи. С два његова гола Њукасл је победио Престон у енглеској Премијер лиги, а он је доказао да је у форми пред квалификациону утакмицу репрезентације Србије с Велсом у Кардифу 12. новембра.

Митрогол је у последњих пет дана дао укупно четири гола, што посебно радује селектора Славољуба Муслина, али не и Герета Бејла, који с Велсом ускоро дочекује „орлове“.

– Остварили смо веома добар резултат и поново освојили три бода. Дао сам два гола и заиста се осећам срећно. Био сам расположен за игру, али не желим себе да оптерећујем головима и да се истичем у први план. Најбитније је да играмо тимски и да смо у серији успеха. Знамо да ће увек неко да искочи ако играмо тимски и као колектив. Данас сам то био ја, други пут ће бити неко други – поручио је Митровић после бриљантне игре. 

srpski-fudbaleri-14781

У понедељак је заблистао и Aдем Љајић. Прелепим голом је донео бод Торину у Удинама – 2:2.

Љајић је у серији, јер је у претходне три утакмице дао три гола за „бикове“. Ипак, селектор Славољуб Муслин га није уврстио на списак репрезентативаца за утакмицу са Велсом.

За разлику од Митровића и Љајића, остали српски фудбалери нису имали запажене улоге у својим клубовима минулог викенда, а посебно у очи упада да је најскупљи српски фудбалер у историји Никола Максимовић грејао клупу Наполија.