Прочитај ми чланак

Митровић и Влаховић не играју против Бразила?!

0

По свему судећи, селектор фудбалера Србије Драган Стојковић неће моћи да рачуна на наше главне нападаче за дуел са вишеструким светским прваком Бразилом (24. новембра), што му задаје велику главобољу пред пут у Катар.

Како „Политика“ сазнаје, „орлови“ ће премијерни меч на СП играти без главних адута у нападу – Александра Митровића и Душана Влаховића.

Иако је до Мундијала у Катару остало још десетак дана, нападач Фулама и рекордер по броју голова за национални тим још увек носи штаке!

Готово је извесно да ће Митрогол пропустити меч против Бразила, јер озбиљну повреду коју је задобио против Шведске у Лиги нација вуче још од 24. септембра. Иако се чинило да повреда није озбиљна, после детаљних лекарских прегледа установљено је да је нападач Фулама поломио две кости на стопалу које су му правиле озбиљан проблем.

Митровић је тренутно у Београду, где лекарски тим чини све како би се нападач што пре ставио на располагање Пиксију. Верује се да ће за мечеве са Камеруном (28. новембра) и Швајцарском (2. децембра) бити спреман.

Такође, забрињавајућа је чињеница да је и други нападач „орлова“ Душан Влаховић већ неко време ван терена. И његова повреда је озбиљне природе, тражи мировање од најмање месец дана. Како ствари стоје, и он би могао да пропусти дуел са Бразилом!

Вести које брину: Влаховић не игра ни против Вероне

Тетива која се налази на примицачу доста је упаљена и истегнута и то му представља велики проблем. Иначе, Влаховић је у тренажном процесу у Јувентусу, али ради одвојено од екипе.

Душан је последњу такмичарску утакмицу одиграо 25. октобра против Бенфике у Лиги шампиона, али је у 69. минуту изашао са терене јер је осетио бол.

Сада само остаје да се надамо најбољем и да ће се двојица нападача потпуно опоравити до поласка у Катар.