• Почетна
  • СПОРТ
  • Милица Ивановић извукла из аутобуса тешко повређену Наташу Ковачевић!
Прочитај ми чланак

Милица Ивановић извукла из аутобуса тешко повређену Наташу Ковачевић!

0

kk

(Танјуг)

БЕОГРАД – Здравствено стање српске репрезентативке Наташа Ковачевић, која је у суботу доживела тешку повреду ноге у саобраћајној незгоди у Мађарској, је стабилно и очекује се да следеће недеље буде транспортована у Србију, изјавио је тренер млађих женских категорија у Кошаркашком савезу Србије (КСС) Зоран Ковачић после разговора са њеним родитељима.

Кошаркашице Ђера путовале су у Шопрон на припремну утакмицу, а до несреће је дошло када је возач аутобуса скренуо са пута како би избегао директан судар са аутомобилом који је ушао у супротну траку.

Том приликом преминули су тим менаџер Петер Таподи и тренер Фузи Акос, док су лекари Ковачевићовој морали да ампутирају део леве ноге.

„Она је трентуно у стабилном стању, чуо сам се са њеним родитељима, операција је успела и очекује се да следеће недеље буде транспортована у Београд“, рекао је Ковачић.

Ковачић је додао да друга српска кошаркашица Ђера Милица Ивановић није теже повређена.

„Милици није ништа, мало је угрувана, није теже повређена. Она је извукла Наташу из аутобуса“, открио је Ковачић.

Потпредседник КСС задужен за женску кошарку Ана Јоковић, која је већ кренула на пут како би обишла повређену кошаркашицу, поручила је да ће национални савез учинити све да јој помогне.

„На путу сам за болницу, видећемо какво је стање, чујем да је Наташа имала болове. Савез ће, заједно са државом, предузети све што је потребно да се младој кошаркашици помогне“, рекла је Јоковић.

Ковачевићева је рођена 1994. године, прошла је све репрезентативне селекције, а овог лета учествовала је на Европском првенству младих у Турској, као и првенству света за јуниорке у Литванији.

Пре Ђера играла је за Партизан, Вождовац и Црвену звезду.