• Почетна
  • СПОРТ
  • Милица Дабовић: Ја сам шутнула, а Бог је убацио лопту у кош
Прочитај ми чланак

Милица Дабовић: Ја сам шутнула, а Бог је убацио лопту у кош

0

milica-dabovic-kosarkasica-1372330241-331021(Курир)
Београд – Капитен женске кошаркашке репрезентације Србије Милица Дабовић рекла је данас да јој пласман у полуфинале Европског првенства у Француској делује „застрашујуће“, али је казала да турнир није завршен и да се екипа спрема за следећи меч.

Србија је победила Италију са 85:79 у четвртфиналу Европског првенства, што је највећи успех женске кошарке од осамостаљења државе. Кошаркашице су се тако пласирале и на Светско првенство у Турској, први пут после 2002. године, а Дабовићева је кратко одговорила на питање како јој све то делује дан после.

„Застрашујуће“, рекла је Дабовићева из Оршија, а онда је почела да се искрено смеје.

„Не знам ни ко је спавао и колико. Невероватан је осећај после више од 10 година имати место на Светском првенству, и на следећем европском. Цуре су још под утиском. Већина је дочекала да им се оствари сан. Пресрећна сам због успеха и девојака које се од срца радују… Али, нема шта да се прича, данас је тренинг, сутра је нова утакмица“, рекла је српска репрезентативка рођена на Цетињу.

Србија је јуче мање од два минута пре краја губила са пет разлике, а онда је Дабовићева постигла тројку, а затим и оба пенала за изједначење, 71 секунду пре краја.

„Јој, као да имам прекид филма за та последња два минута. Можда сам и помислила да треба да пресудим утакмицу, јер сам капитен, и била сам врло свесна тога да ако ја паднем, сви падамо“, рекла је Дабовићева.

„Када сам добила ту лопту из угла чула сам сестрин врисак „шут“ и шутнула, а онај одозго је послао у кош. Тада је била пресудна одбрана Тамаре Радочај, затим освојена лопта и два бацања која сам под утиском и стресом дала. Хвала Богу, јер нисам успевала да их убодем у претходним утакмицама. Онда су уследила Јеленина бацања и Тамарин поен, а последње тренутке сам дочекала са сузама у очима“, описала је Милица Дабовић.

Србију у полуфиналу очекује Шпанија, која је после Француске највећи фаворит на шампионату, и коју медији и стручњаци у Европи већ виде у финалу.

„Не желим уопште да причам о тој утакмици. Желим да кажем да ћемо се борити, јер нас по томе памте, и да ћемо оставити срце на терену… Наравно да настављамо даље. Шта год да нам је остало од снаге, уложићемо у сутра и следећу утакмицу, ко год нам буде био противник“, рекла је Дабовићева.

Кошаркашице су на Европско првенство испраћене тихо и неприметно, а после пласмана у четвртфинале почеле су да добијају много простора у медијима, као и подршке навијача путем друштвених мрежа.

„Долазе до нас поруке навијача и пресрећне смо због тога. Жао нам је само што смо морале да дођемо до четвртфинала да бисмо оставили утисак. Женском кошарком се бавила само (селекторка) Марина (Маљковић), и она и њени сарадници су веровали у нас“, рекла је Дабовићева.

Она игра у Партизану, шампиону државе, освајачу националног купа, као и регионалне лиге.

„Жао ми је и кад погледам тај Партизан, из кога је сада пет играчица овде, који је после серије од 32 победе без пораза остао иза, као у некој рупи… А, видите шта је то урадило за репрезентацију“, рекла је Милица Дабовић.

Полуфинале се игра сутра од 17.00.